FX 8300 - MSI 970 Gaming Overclock yapma

Burak Balo

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar. Ben Overclock yapmayı kesinlikle bilmiyorum. Ancak OC Genie yaptım, o da yeterli değil. Manuel yapmayı daha sağlıklı buluyorum performans açısından. Ancak yapmayı bilmiyorum inanın hiçbir şey bilmiyorum.

Sistem:
MSI 970 Gaming Anakart
FX 8300 3.3GHz 8 çekirdek 32mb önbellek İşlemci > Nic F3 Soğutma sistemi
R9 280 3GB 384bit Grafik kartı
8GB Gskill RAM
650W Kasa
Windows 8.1 Professional

Arkadaşlar buraya attığım resimler benim BIOS menüm. 3 yıl oldu bilgisayarı toplayalı. Soğutmam bile var ama yapmadım. Artık yapmak istiyorum.

Sizden isteğim, bilgili biri atacağım 2 görüntüde sırasıyla hangi işlemleri uygulayacağımı söyleyebilir mi? 4.5Ghz yükseltmeyi düşünüyorum. Sistemimin yeterli olduğunu düşünüyorum. Söyleyen olursa çok minnettar olurum. Çünkü FX 8300 - MSI 970 Gaming overclock videosu vs. hiç yok internette. Asus 970 var onun da BIOS menüsü farklı. Hiçbir detayın ne işe yaradığını bilmediğim için daha da kötü oluyor. Yardımcı olan olursa çok makbule geçer. Çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hocam ilk olarak 1. Resimdeki Adjust CPU FSB Frequency ayarındaki 200 değerini 210'a getirin ve kaydedip çıkın.

Ardından CPU stress ve CPU sıcaklıklarını görebileceğiniz 2 program indirin. (Tek bir programda iki değerde gözükebilir.)yaklaşık 10 dakika kadar CPU'yu strese sokun. Sıcaklık ve stabilite 'de sıkıntı yoksa(anlamazsanız sıcaklık değerlerini burda paylaşın.)

Tekrar bios menüsüne gelip değeri 10'ar 10'ar artırın ve her arttırma sonrası dediğim adımları uygulayın. Eğer sicaklık'da ve stabilitede sıkıntı yok ise arttırmaya devam edin. Diyelim ki CPU Frequency'i 300'e aldın ve sıcaklıklar çok fazla arttı ve mavi ekran vermeye başladı. Bu durumda bir önceki değere alın yani 300 de stabilite bozuldu ise 290'a alın. Bu sizin Voltaj vermeden çıkabileceğiniz max. OC değeridir.

Mesajda belirttiğiniz gibi "4.5 ghz'ye çıkaracağım" demek doğru olmaz. Aynı işlemci bile olsa iki farklı bilgisayarda değerler birbirinden farklı olabilir. Bu yüzden kendi en stabil değerinizi kendiniz bulacaksınız. Voltajsız max. Değere ulaştıgınızda değerler sizi tatmin etmez ise tekrardan buraya yazın. Voltaj vererek daha iyi OC değerleri elde edebiliriz.Kolay gelsin.

Tamamdır hocam. Hemen deniyorum.

Hocam optionstan torture teste tıkladım 10 dakka oldu 8 tane sekme açılmış altta sekmelerin içinde bunlar yazıyor. Hocam ayrıca bu linkte voltaj vererek kendim yaptığım overclock değerlerim var. Şuan sorunsuz çalışıyor gibi görünüyor. Sizce değerler değiştirilmeli mi? zararlı olan bir kısım var mı? FX 8300 4.5GHz - MSI 970 GAMİNG Başarılı Overclock

Dosya Ekleri

• bandicam 2018-01-27 19-18-00-133.jpg
    245,3 KB · Görüntüleme: 285
  • bandicam 2018-01-27 19-18-06-746.jpg
    208 KB · Görüntüleme: 388
  • bandicam 2018-01-27 19-19-04-214.jpg
    148,3 KB · Görüntüleme: 355
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…