FX 8300 ve GTX 1050 sistem BF1 düşük performans sorunu

MR.G

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Gecen haftalarda soyle bir sistem topladim.
  • MSI 970 Gaming anakart
  • AMD FX 8300
  • MSI GTX1050
  • 1600 MHz 8 GB RAM
  • 600W PSU 80+
Sistem böyle lakin özellikle Battlefield 1'de low ayarda ve 64 kisilik harita oynarken FPS inanilmaz düşük. 20-35 arasinda gidip geliyor. Yaptığım işlemlerde işlemcinin %100 kullanıldığını, RAM'in neredeyse 7.1 GB'ını kullandigini ve ekran kartının %30 %40 civarinda kullandığını gördüm. Sizce problem nedir? Hangi parcadan dolayi bu sikintiyi yasamaktayim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciden kaynaklı çok fazla darboğaz var. %100 işlemci kullanımı ile %40 ekran kartı kullanımı devasa bir fark ama ayarları yükseltirseniz FPS değerleri artabilir. Çünkü ekran kartı kullanımı arttıkça işlemciye binen yük azalır. Ayarları orta dereceye çekip yeniden deneyiniz.

Merhaba. Gecen haftalarda soyle bir sistem topladim.
  • MSI 970 Gaming anakart
  • AMD FX 8300
  • MSI GTX1050
  • 1600 MHz 8 GB RAM
  • 600W PSU 80+
Sistem böyle lakin özellikle Battlefield 1'de low ayarda ve 64 kisilik harita oynarken FPS inanilmaz düşük. 20-35 arasinda gidip geliyor. Yaptığım işlemlerde işlemcinin %100 kullanıldığını, RAM'in neredeyse 7.1 GB'ını kullandigini ve ekran kartının %30 %40 civarinda kullandığını gördüm. Sizce problem nedir? Hangi parcadan dolayi bu sikintiyi yasamaktayim?

Her ne kadar şahsi görüş olarak en iyi optimize edilmiş AA oyun olarak düşünsem bile AA Title'a sahip olması nırmal oyunlardan daha fazla kaynak isyemesinin nedenidir. AMD Bulldozer mimarisinin kötü olduğunu kendi yayın organlarınca dahi itiraf etmişti. Sizi minimum kralına göre geride tutan bileşenler sırasıyla;

1)CPU

2)RAM

Çözüm için ya soket değiştirmeniz gerekecek (yeni anakart , işlemci , RAM )
ya da aynı bellek modülünden bir tane daha alarak tek değilde çift kanallı bellek kullanmanız olacaktır.

Geçen hafta topladıysanız bir ihtimal iade edebilirsiniz ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı