FX 8300 ve R9 380 düşük performans sorunu

Ufuk Kalyoncu

Hectopat
Sistemim :
  • MSI R9 380 ekran kartı
  • MSI Gaming anakart (şu an modelini hatırlayamadım )
  • AMD FX 8300 8 çekirdek işlemci
  • 4x4 Corsair 1600 MHz RAM 16 GB
  • 250 GB SSD
Bilgisayarım ilk topladığımda müthiş performanslıydı diyebilirim. Bir süre sonra bu performansın yerinde yeller esiyor.
League of Legends gibi dandik bir oyunda 170 FPS alan makinem 30'larda geziyor.
Sorunu çözmek için uyguladığım işlemler :
  1. Bilgisayarı tamamen temizledim
  2. İşlemci termal macunu yeniledim ve daha büyük bir soğutucu alıp işlemciyi aradan çıkarttım
  3. Ekran kartım zaten devamlı güncel
  4. RAM'leri değiştirip başka sıfır RAM takıp test ettim
  5. Temiz sıfırdan bir Windows 10 kurulumu yaptım.
Sorun aynen devam ediyor. Gerçekten çok bunaldım. Son çare sizden yardım istiyorum. Yoksa camdan aşağı atacağım galiba makineyi.
Aklıma gelen diğer etmenler
- Ekran kartımda bir tür sorun olabilir mi acaba?
- SSD arızalı olabilir mi? Başka bir HDD ile denemeli miyim ( imkanım olsa denerdim ama yok)?
- Ekran kartının son sürücüleri sorunumun kaynagı olabilir mi?
Artık düşünmekten kafama ağrılar girdi.
Yardımınızı rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemciniz güç koruma modunda çalışıyor yüksek ihtimal. Bende de aynı işlemci var fakat anakart farklı. Anakartın EPU-4 adlı yazılımıyla güç modunu değiştirebiliyorum. Anakartının yazılımlarına bakarsan bulabilirsin modelini yazarsan ben de bakabilirim
Slow mode option u bulamadım fakat diğer dediklerinizi yaptım, cool'n quite kapattım şimdi işlemci fanı yüksek hızda çalışmaya başladı. Zorlayacak bir oyun yükleyip test etmem gerekiyor fakat FurMark isimli benchmark dan +10 fps aldım. İşlemcinin çalışmaya başladığını hissesiyorum.
Lol oyununda fps değişimi olmadı ama başka bir oyunda denemek istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Malesef değişiklik yok performans düşüşü aynen devam ediyor. Gerçekten çok soğudum makineden neyi denedimse sonuç alamadım.4.500 TL civarında bir makineye sahip olup CS:GO gibi bir oyunda orta grafik ayarlarında 30 fps alıp takılmalar yaşayarak oynamak insanın sinirini gerçekten çok bozuyor.

Sistemde genel saliselik ani takılmalar var HDD den şüpheleniyorum ömrünü tamamlamış olabilir onu değişip farklı bir HDD ile test yapacağım.

Sorunu çözdüm, biosta güç koruma ayarlarını kapattım işlemci kendine geldi güç koruma modunda çalışıyormuş işlemci %30 verim ile çalışıyordu şuan %100 çalışıyor teşekkürler

Bu arada Eup2013 açınca sorun düzeldi zaten kapalı konumdaydı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı