Fx 8300 vs i3 4160

Bu hafta yeğenime i3 yerine İ5 4440 işlemci aldım ileriye dönük olsun diye. Teslim etmeden önce deneme fırsatım oldu. Boşta 5 10 watt civarı güç tüketiyordu AİDA64 ile baktığımda. FX 6300 35 watt civarı. Birde fan konusu var. İntel fanı duyulmayacak kadar sessiz.
i3 işlemci yerine FX 6300 seçmek daha mantıklı. Ama O.C. yapmak isterseniz FX 6300'e o zaman İ5 daha mantıklı.

Hocam, yazdığım bütün mesajları en baştan okudum. Sinirli olduğumu nereden çıkardınız? :D Hadi bunu bir kenara bırakalım ve size neden Fx serisi önermediğimi açıklayayım sevgili hocam.
Günümüzde oyunların çoğu 2 ve 4 çekirdek işlemci kullanıyor. Hal böyle olunca çekirdek başına performans çok önemli oluyor. Call of Duty AW'yi ele alalım. Bu işemci 2 çekirdek kullanıyor oyunlarda ve Fx 9590 gibi bir işlemci İ3 3xxx gibi bir işlemciden geri kalıyor. World of Tanks malesef hala 1 çekirdek kullanıyor ve Fx seriri başarısızlığını yine burada gösteriyor. Oyunların çoğunda durum böyle. Amd yazılım ve transistör olarak İntele yetişemeyeceğinin farkında. Aradaki açığı çekirdek sayısını ve işlemci hızını arttırarak kapatmaya çalışıyor. Hal böyle oyunca ortaya Fx 9590 gibi tam yükte 220 watt güç tüketen ve çekirdek başına performansta i3 3xxx'ün bile gerisinde kalan işlemciler ortaya çıkıyor.
Ayrıca sadece bununlada kalmıyor sayın hocam. :) Amd Fx işlemciler ekran kartlarının Gpu_Load'ını yoruyor. Yani o ekran kartıyla 45 Fps alacağın oyunda 30 Fps ile oyunu oynayabiliyorsun. :)
Bu videoyu ayrıntılı bir şekilde dikkatlice izleyiniz. Not: Fx 8150 kullanıcısı olarak söylüyorum bunları hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Verilen oyunlara ek olarak, League of Legends, World of Warcraft(dünyadaki en büyük mmorpg oyunu) gibi çok yaygın oyunlar bile tek çekirdek performansına bakmatka. Bu konuda yaptığım bütün yorumları Fx 8320 ve R9 290 kullanıcısı olarak yaptım. (İntelciler diyen arkadaşa ithafen.)

Verilen oyunlara ek olarak, League of Legends, World of Warcraft(dünyadaki en büyük mmorpg oyunu) gibi çok yaygın oyunlar bile tek çekirdek performansına bakmatka. Bu konuda yaptığım bütün yorumları Fx 8320 ve R9 290 kullanıcısı olarak yaptım. (İntelciler diyen arkadaşa ithafen.)
Ayrıca forumlarda "LOL'de Fps düşüşleri yaşıyorum" diye konu açanların %90'ı Amd işlemci kullanıyor ve bunlar arasında Fx 8150 kullanıcısı olarak bende varım.

Çok haklısın fakat lol, wow, dota2 gibi oyunlar moba'dır. Neverwinter , knight online , kingdom online gibi oyunlar mmorpg'dir aklında bulunsun.

İşlemcide i3 4160 da karar kıldım. Belliki bu işlemci beni 5 yıl online platform da tatmin eder. Herkes gtx 750ti yerine r9 270 tarzi kart al diyor ama benim oynayacagim oyunlar (word of tank ve planetside 2) nvidia destekli. Optimizasyon ile çok daha performanslı olacaktır. Birde yeni mimari ve nvidia yazılımı bu seçimimde etkili oldu :) :D

İşlemcide i3 4160 da karar kıldım. Belliki bu işlemci beni 5 yıl online platform da tatmin eder. Herkes gtx 750ti yerine r9 270 tarzi kart al diyor ama benim oynayacagim oyunlar (word of tank ve planetside 2) nvidia destekli. Optimizasyon ile çok daha performanslı olacaktır. Birde yeni mimari ve nvidia yazılımı bu seçimimde etkili oldu :) :D
Genelde sonradan yükseltme yapılacak sistemlere nvidia ekran kartı takılıyor, güç kaynağı bunu sağladığı için, AMD ekran kartını takmak için yeni Pcu gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı