Fx 8320 Hyper 212 Evo ile Isınma Sorunu

Aylak Adam!

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar FX8320 islemcimi Hyper 212 Evo kullanmaktayım. Dying light oyununda low ayarlara getirmeme rağmen işlemci sıcaklığı 60-65 dereceye çıkıyor ve sistem oyundayken donuyor. Bu arada oyuna girmeden Aİ Suite 2 ile CPU fan ve Chassis fan hızlarını disable yani son seviye ayarına getiriyorum ki fanlar hızlı dönsün.

Not: Aİ Suite 2 ile fan hızlarını disable yapınca fanlar durmuyor. %100 dönmeye başlıyor.

Fanı yanlış takmışsın diyeceklere de cevabım var. Fanın yönü aşağıya yani ekran kartına doğru bakıyor. AMD işlemciler de böyle olması gerekiyormuş. Bende bu forumdan duydum.
Kasamın içerisi geniş ve kablolama yapılı Zalman Z3 Plus model bir kasam var.
Termal macun 3 ay önce tarafımdan değiştirildi ve fazla termal macun sıkmadım.
Şimdi ne yapmalıyım termal macun mu yenilenecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin için 65 derece normal bir sıcaklık. Oyunun donması başka bir sebepten, işlemci sıcaklığıyla alakası yok. Ayrıca, oyunu Low ayarlara getirirsen ekran kartına binen yük azalır, işlemcine binen yük artar. Oyunu yüksek ayarlarda oynaman senin için daha iyi olur. Fanları hızlı döndürmene gerek yok, o soğutucu o işlemci için yeterlidir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı