FX-8320 İşlemci için Uygun Anakart ve Sistem Bileşenleri

FRKURL

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Gümrük Müşavir Yardımcısı
Arkadaşlar merhaba, hepinize hayırlı günler.

Yaklaşık 1 hafta önce kadar sistem toplamaya karar verdim fakat işin içinden bir türlü çıkamadım. İlk önce İntel toplamaya çalıştım, dolar kuru yüksek olduğu için fiyatlar biraz uçuk oldu. Sonra Amd toplamaya karar verdim, bu sefer de işin içinden çıkamıyorum. Alacağım işlemciyi kararlaştırdım Fx X8 8320. Bu işlemciye uygun anakart araştırması yaptım, gerek bu site içinde gerekse diğer siteler içinde ama her kafadan farklı ses çıktığı için karara varamadım. Bazıları Asus M5A97 diyor, bazıları ise Amd işlemciye 970 tabanlı anakart gitmez deyip 990 tabanlı anakart öneriyor(Örn:Msi 990 XA-GD55). Bunun dışında ekran kartı olarak ta Sapphire R9 280 Dual-x düşünüyorum. Kafamda fiyat aralığı yok ama 2.000 tl yi aşmaması sanırım iyi olur. Bu parçalar beni ne kadar idare eder, gelişen teknolojiye oranla çıkan oyunları rahat oynayabilir miyim. Sizlerden ricam bana yol yordam gösterir misiniz :)

Teşekkürler.

Sisten öneriniz için teşekkür ederim.
Evet işlemci konusunda kesin bir karara vardım, Fx8320' yi değiştirmeyeceğim fakat anakartta bir türlü karara varamadım. İşlemci ve ram' in randımanlı şekilde tam performans vermesini sağlamam lazım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı