Fx 8320 OC+RX570 Stres Testi Frekans Düşmesi

Bunu da dener misin?
Malesef.
IMG_20190703_031127.jpg

Dostum aklıma başka çözüm gelmiyor. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım. YouTube'de bu anakartla yapan adamlar var veya internetten, onların uyguladığı ayarları yapabilirsin. İyi geceler.
Saolasın hocam gecenin bu saatinde elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştın. İyi geceler.

Hocam Cpu load line ile ilgili bir fotoğraf paylaştım altta orada mevcut.
Voltajı 1.35 yapıp stabilite testi yapabilir misiniz? Eğer az gelirse 1.4'e kadar adım adım yükseltmeyi deneyin. Voltaj yüksek olduğu için yapıyor olabilir. Bir de OC rehberlerinden anakartınız için kuzey köprüsü frekans ve voltaj değerleri araştırıp bu değerleri de elle girmeniz belki çözüm için yardımcı olur.

@Mert_Demir, hocam sizin sorununuz Anakart'taki mosfetlerle ilgili de olabilir. Mosfetler aşırı ısınırsa voltaj ve frekans düşmeye başlar, buda size böyle yansır. Hava sirkülasyonunuz iyi olsun. Güncel BIOS çıktıysa onu yükleyin.

@Mert_Demir, hocam sizin sorununuz Anakart'taki mosfetlerle ilgili de olabilir. Mosfetler aşırı ısınırsa voltaj ve frekans düşmeye başlar, buda size böyle yansır. Hava sirkülasyonunuz iyi olsun. Güncel BIOS çıktıysa onu yükleyin.
Hocam anakart ısısı 37-38i geçmiyor. Mosfetler ısınıyor olabilir mi ? Ben pek ihtimal vermiyorum.

Anakart'ın genel ısısı değişmez zaten. Mosfetler işlemcinin hemen yanında yer alır üzerinde muhtemelen büyük pasif soğutması vardır. Biraz elle teyit edin. Çünkü genelde mosfetler ısındığında ya frekans keser yada direk bilgisayar kapanabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı