FX-8320 Oyunlarda düşük CPU kullanımı

crestand

Hectopat
Daha fazla  
Uzun süredir çözemediğim bir problem var. Ortalama çoğu oyunda FPS değerim sabit değil. Sürekli droplar oluyor. 80-90 FPS değerlerinde 5-10 saniyeliğine 30-40 arasına düşüp kasmalar meydana getiriyor. Konu açmadan önce bu konuda uzun uzun araştırma yaptım ve gerek yabancı gerek yerli platformlardaki çoğu çözümü denedim ama sonuca ulaşamadım. Sistem özelliklerimi:

- İşletim sistemi: Windows 10 Home 64 Bit.
- İşlemci: AMD FX-8320
- Bellek: 4x2 Corsair DDR3 1066MHz.
- Ekran kartı: GTX 770 OC Edition.
- Anakart: MSI Gaming 970.
Eksik bilgi varsa isterseniz yazabilirim. Öncellikle ısı konusunda boşta CPU 28-32 derece aralarında yük altına 60 dereceyi geçmiyor maksimum 65 derece görüyorum nadir olarak. Thermaltake water 3.0 performer soğutucu kullanıyorum. BIOS güncel ara ara takip ediyorum şu an tekrar kontrol ettim güncel hala.
Benim fark ettiğim şey kasmalar olduğu sırada Task Manager'dan CPU kullanımına baktığım zaman %45-50 kullanımda kasma sırasında %20-25 falan düşüyor bu değer farklı oyunlarda değişse bile düşme her zaman mevcut. Sorunu araştırırken virüs taraması istemişler bende Malwarebytes anti-malware Free versiyon ile tarattım 2 virüs buldu sildim fakat sonuç hala aynı. Oyunların hiçbirisi korsan değil bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
İmzamdan sistem tarama 2 paylaşın ancak zararlı olacağını sanmıyorum sistem düşük profil toplanmış o yüzden düşüşler normal. Ancak fps zaten sabit olan birşey değil. Oyun ayarlarını kapatıp düşürmeyi deneyin.

Sürücülerin güncelliğini kontrol edin.

Denemediyseniz güç ayarlarından yüksek performansa alıp deneyin. Ayrıca virüsten kaynaklı olabilir. Güvenlik forumuna konu açıp @Murat5038 ya da @THE_MILLER etiketlersen sana yardımcı olacaklardır.

Yüksek performans olayını denedim bir yararı olmadı.
İmzamdan sistem tarama 2 paylaşın ancak zararlı olacağını sanmıyorum sistem düşük profil toplanmış o yüzden düşüşler normal. Ancak fps zaten sabit olan birşey değil. Oyun ayarlarını kapatıp düşürmeyi deneyin.

Sürücülerin güncelliğini kontrol edin.

Oyun ayarları ile alakalı olduğunu sanmıyorum genelde oyunun istediği sistem gereksinimlerinden fazla şu an ki sistemim. ( CS:GO - Overwatch - TF2 son zamanlarda çok sorun yaşadığım oyunlar.) Sürüceler güncel sadece Biosu belirli aralıklarla kontrol ediyordum onuda tekrar ettim ve güncel. Sistem taramasını yapıyorum şu an kusura bakmayın bakamadım foruma. Birde raporu sizin konu da mı yoksa burada mı paylaşayım ?

Benim işlemci fx6300 gta 5 ve atilla total war'da %100 kullanılıyor. Amd işlemci alınmaması gereken birşey.
GTA 5 ilk çıktığı sıralarda High-Medium ayarlarda 60 fps sabit oynadım bitirdim. Onlineda oynadım üzerine 250-300 saatte yakın oynama olmuştu. Ve içerik tükendiği için bıraktım oynamayı sonrasında yeni update geldi oyuna ve tekrar oynamaya başladım. Tekrar başladığımda bu sorunla karşılaştım.

GTA 5 ilk çıktığı sıralarda High-Medium ayarlarda 60 fps sabit oynadım bitirdim. Onlineda oynadım üzerine 250-300 saatte yakın oynama olmuştu. Ve içerik tükendiği için bıraktım oynamayı sonrasında yeni update geldi oyuna ve tekrar oynamaya başladım. Tekrar başladığımda bu sorunla karşılaştım.
Allah aşkına nasıl oynuyorsun gta 5'i. Ben 30 fpslerde takıla takıla anca. İşlemciye yük bindiren ayarları kapattığım halde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı