FX-8320 sisteme RAM ve SSD önerisi

berat3636

Kilopat
Yer
kars
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
480 GB, Kingston, Samsung veya SanDisk olsun veya duyulduk bir marka olması iyi olur. 480 GB iyi. M.2 desteği yok anakartımda SATA olması gerekiyor. Okuma yazma hızı ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Fiyatı abartılı olmazsa iyi olur. En az 30 puanlama yapılsa ve güvenli bir site olsa iyi olur. Anakartım SATA 3 destekliyor mu? SATA 3 ile normal SATA arasındaki fark nedir?

RAM bakıyorum. Anakartımın desteklediği MHz'i geçmesin masraf olmasın. 8x8 olması gerekiyor. SSD de belirttiğim satış koşulları olursa iyi olur. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler :)

Sistemim:
  • Kingston 120 GB SSD.
  • MSI GTX 1050 ekran kartı.
  • Cooler Master 500W PSU.
  • AMD FX 8320 işlemci.
  • 8+8 1600 MHz RAM.
  • Gigabyte GA-78LMT-S2P anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart SATA II destekliyor bu bağlamda maksimum 300 MB/s okuma/yazma değerleri alabileceksin.
Bütçeni tam bilmediğim için bunu önereceğim, umarım bütçen yeter.
Satıcı Amazon TR için rahat olsun, SSD de güzel bir model.
*Yanında SATA veri kablosu gelmiyor haberin olsun.

RAM'ler hakkında bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım.
----------
Akakçe linkini Amazon linki ile değiştirdim, en ucuz orada zaten.

Anakart SATA II destekliyor bu bağlamda maksimum 300 MB/s okuma/yazma değerleri alabileceksin.
Bütçeni tam bilmediğim için bunu önereceğim, umarım bütçen yeter.
Satıcı Amazon TR için rahat olsun, SSD de güzel bir model.
*Yanında SATA veri kablosu gelmiyor haberin olsun.

RAM'ler hakkında bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım.

Öneri için teşekkürler fakat 529 TL'ye okuma yazması sadece 100 MB düşük bir SSD var. Hem Amazon'dan uzun süreye gelir.

Hangi model? O kadar da uzun sürede gelmez aslında, hem Prime ilk ay bedava onu da alıp kullanabilirsin.

Google'a 480GB HyperX Fury 3D SSD (KC-S44480-6F yazın alışveriş kısmına gelip 529 TL'lik ürüne tıklayın.
Herkes FX 8320'yi çok övüyor çok iyi gibi ama ben hiç düzgün performans alamadım. Yani beni tatmin etmedi açıkçası. Oyun açılırken çok kasıyor kullanım 100 oluyor. Forza Horizon 4 demo da da CPU kullanımı oyundayken hep 100.

DRAM SSD'lerde geçici verilerin depolandığı bir bölümdür. İşletim sisteminden gelen geçici veriler orada depolanarak hem NAND yongalarına yük bindirilmez hem de SSD daha kararlı çalışır. Aynı şekilde dosya transferlerinde DRAM sayesinde SSD'nin hızı düşmez veya dalgalanmaz. Kararlı bir dosya aktarımı sağlanır. Ömrü de uzun olur SSD'nin.

Bu DRAM'den yoksun SSD'lerde geçici veriler NAND yongalarında depolanır. Bu hem SSD'ye zarar verir hem de hızları düşer. Dosya transferlerinde de sık sık hız düşüşleri yaşanır. DRAM olmadığı için ömrü de kısa olur.

Bu yüzden mümkün olduğunca DRAM'li bir SSD alınmalı. Bu DRAM boyutu değişiyor modele göre. Örneğin Samsung 870 EVO'nun 250 ve 500 GB versiyonları 512 MB DRAM'e sahipken 1 TB versiyonu 1 GB DRAM'e sahip.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı