FX 8320 ve CM Hyper 212 Evo Çabuk Isınma Sorunu

Bulut Uzer

Kilopat
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Meslek
Senior Full Stack Developer
Merhaba. AMD FX 8320 işlemci ile birlikte Cooler Master Hyper 212 Evo kullanmaktayım. Kasamın içi ferah, kullandığım termal macun Cooler Master HTK-002 high performance ve anakartım ise Sabertooth 990FX r2.0.

Çoğu kullanıcı overclock işlemi yapsa bile ısı değeri olarak 48-55'leri görüyor. Ve en fazla 65 derece gibi değerleri de Prime95 kullanırken görmekteler. Ben ise overclock yaptıktan sonra Prime95 testlerinde kaç kez denememe rağmen ısıdan dolayı kapanmakta. Şu an işlemci ön tanımlı overclock değerlerini kullanmakta bunda bile Prime95 gibi programlarda 70 derecelere kadar gelmekte. Havalar sıcak demeden önce şunu belirteyim. Kış aylarında da oda sıcaklığını düşürmek için cam açıyordum bunda bile ısınıp kapanıyordu.
Sebebinin neyden kaynaklı olduğu konusunda fikri olanlar söyleyebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Bulut Uzer Dostum öncelikle geçmiş olsun, sıkıntıyı çözmeye çalışalım birlikte. Ama %90 montaj konusunda yaşanan sorunlardan meydana gelir bu problemler.

• Prime95'in hangi sürümünü indirdin?
  • Termal macunu hangi şekilde ve kadar sürdün? Montajı düzgün yaptığından emin misin?
  • Kasa içerisinden bir görüntü rica edeceğim fanların yönünü görmek için. ( Bu kadar ısınmaya neden olmaz ancak yinede görelim )

Kasa içi görselleri ekledim yorum içerisine. CPU soğutucusunun üst ve solunda bulunan fanlar gelen havayı dışarı vuruyor. Bunun dışında maddeleri sırayla açıklayayim.

Prime95'in 28.5 sürümünü kullanıyorum.
Termal macunu çok fazla sürmedim ince bir şekilde macunun yanında verilen sürme aparatı ile sürdüm. 4 kez macun yenilemesi yaptım hepsinde de vidaları gereğinden fazla sıktım belki sıkamıyorum diye. :)

CAM00124.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
vidaları sıkarken bir vidayı tamamen sıkıp monte ettiysen ondan da olabilir. Takılma şekli itibariyla bir sıkıntı görünmüyor ama vidaları sıkarken izlediğin yöntemden kaynaklı bir sıkıntı olabilir. Çapraz şekilde az az sıkarak ve çok fazla sıkmayacak şekilde montajı yapman faydalı olacaktır

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı