FX 8320 ve GTX 1050 Ti Düşük FPS

Alierbay

Hectopat
Daha fazla  
Asus M5A78L-M LX3 anakart, AMD 8320 3.6 işlemci, Asus GTX 1050 Ti, 8 GB bellek
Oldukça güçlü bir sistemim var. PUBG oyununda maximum 45 minimum 20 FPS alıyorum. Üstelik ayarlar en düşük durumda. Ne yapmalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ile alakası yok, işlemci darboğazı var.
Anakart ile alakası var. Anakartı desteklemiyor işlemciyi. O anakart max 95 Watt destekliyor ve işlemcisi 125 Watt. Anakartın sitesine istersen girip bakabilirsiniz. FX 8320-8350 gibi işlemci desteği yok.
O işlemci için 970-990 serisi anakart alması gerekiyor. Birde o işlemci GTX 1050 Ti' darboğaz yapmaz.

Kısaca işlemci anakart yüzünden tam performansında çalışamıyor. Bu
da darboğaza sebep oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
125 Watt gerekli enerjiyi çekemediğinden performans sorunları var bence. İşlemciyi güçlü görmeyin fx serisi hep sorunlu iyi bir anakart ve soğutucu ile hızı 4-4.5 gibi değerlere hız aşırtma yapılmalı bence. Bende olan işlemci FX 8320 3.6 hızında 30-40 FPS alırken 4.2 yaptığımda 50-60 arası alıyorum.

Bende anakartımın yetersiz olduğunu düşünüyordum. Galiba sistemi İntel'e çevirmek en iyisi olacak. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı