FX 8320 ve R9 380 sistem oyunda donma sorunu

Daha fazla  
GTA 4'ü güzel güzel oynarken bir anda donuyor. FPS düşüşü falan olmadan direkt çat diye donuyor. Sistemim aşağıdaki gibi. Windows 10 PRO 64 bit 1803 kullanıyorum. Ekran kartı sürücüm 18.9.3. Windows olay günlükleri kapalı. Oyun orijinal. CPU, RAM, GPU, VRAM overclockları'nı iptal ettim. Acaba bu yüzden midir diye ama yok, işe yaramadı. Hala donuyor. Çözüm önerisi olan var mı?

Video çekiyordum buraya atacaktım. Oyun donduğu için video dosyası çözülemiyor diyor. Oynatamıyorum videoyu.

Sistemim:
  • AMD FX 8320
  • M5A97 R2.0
  • Gskıll 2X4 8GB
  • Asus R9 380 4GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, erkan kartın ısındığı için lehimlerde bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Bu süreç içerisinde tekrar işletim sistemini kurdun mu?
Aman hocam ağzınızdan yel alsın. Ekran kartımda benim hiçbir sorun yok. Ekran kartı 60 derecede filan çalışıyor. Bu sorun sadece GTA 4'e özel. Başka hiçbir oyunda olmuyor.
Ekran kartı için 18.5.1 sürümünü deneyin. Ekran kartları için AMD 2 farklı sürüm yayınlıyor. En güncel olanda optional yazar. En son çıkan stabil versiyon da diğeridir.
Takılma olmayan oynunda takılma olmaya başladı. Sonrasında da oyun yine dondu.

Son düzenleme:
Benzer başka konular var. Hepsi 970 chipsetli anakart kullanıyor. Sanırım işlemciyi iyi besleyemediği için böyle sorunlar oluyor. 990 chipsetli anakart önerilmiş yabancı forumlarda. BIOS güncellemeyi deneyin belki düzelir.

Benzer başka konular var. Hepsi 970 chipsetli anakart kullanıyor. Sanırım işlemciyi iyi besleyemediği için böyle sorunlar oluyor. 990 chipsetli anakart önerilmiş yabancı forumlarda. BIOS güncellemeyi deneyin belki düzelir.
BIOS zaten son sürüm. Bence sorun işlemciyi besleyememesi filan değil. İşlemciyi iyi besleyemiyor olsa diğer oyunlarda da olması gerek. Gerçekten böyle bir şey olsa bırak oyun oynamayı Windows filan açılmaz. Açılsa da güç yetersizliğinden kapanır.

Son düzenleme:
Ben bu sorunu birebir deneyimlemedim ama araştırdığım forum sitelerinde FX 8000 serisi işlemcilerin 970 chipsetli anakartla kullanılmasını önermiyorlar.
FX 8350 ile MSI 970A-G43
Bu konuda mesela en iyi cevap seçilen yanıtta: The G43 , G45 , G46 should never be paired with a FX8320 or 8350. yazıyor. 970 chipsetli anakartlar bunlar.
Yoğun işlem gücü isteyen oyunlarda oluyorsa sorun bu olsa gerek. Tam güç istemeyen durumlarda sistem stabil çalışacaktır zaten.

Ben bu sorunu birebir deneyimlemedim ama araştırdığım forum sitelerinde FX 8000 serisi işlemcilerin 970 chipsetli anakartla kullanılmasını önermiyorlar.
FX 8350 ile MSI 970A-G43
Bu konuda mesela en iyi cevap seçilen yanıtta: The G43 , G45 , G46 should never be paired with a FX8320 or 8350. yazıyor. 970 chipsetli anakartlar bunlar.
Yoğun işlem gücü isteyen oyunlarda oluyorsa sorun bu olsa gerek. Tam güç istemeyen durumlarda sistem stabil çalışacaktır zaten.
Bunu başka bir yolu yok mu?
Oyunun ayarlarını LOW'a alıp denedim. Sadece çözünürlük 1080p'idi. Bayağı bir donmadan oyunu oynayabildim. Ama bu da kesin çözüm sağlamadı. Yine dondu oyun. Bilgisayarı yeniden başlatmadan kesinlikle çözülmüyor. @Creeptomani @okankurubas
En sonunda GTA 4'ü sildim. Bir daha da oynamayacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı