Fx 8320 ve Rx 480 Darboğaz

Konatus

Megapat
Yer
Tatooine
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese merhaba. Bir abimin bilgisayarı var. Özellikleri:

-Asus Sabertooth 990fx Anakart
-Amd Fx 8320 İşlemci
-12 GB DDR3 1600 MHz RAM
-2 TB hafıza. (SSD var mı yok mu bilmiyorum)
-750 W Güç Kaynağı
-Dark N10 Kasa
-Silverstone AR01 soğutucu.
-Amd HD 7870 Ekran Kartı

Kendi ekran kartını upgrade yapacak. R9 380x düşünüyordu ama polaris ve pascal kartlar çıktı. Kendisi Rx 480 veya 470 gibi ekran kartı yada Nvidia tarafında GTX 1060 ekran kartı alırsa herhangi bir darboğaz olur mu? Darboğaz olacaksa da overclock yaparsak darboğazı engelleyebilir miyiz? Teşekkürler.

Arkadaşlar herkese merhaba. Bir abimin bilgisayarı var. Özellikleri:

-Asus Sabertooth 990fx Anakart
-Amd Fx 8320 İşlemci
-12 GB DDR3 1600 MHz RAM
-2 TB hafıza. (SSD var mı yok mu bilmiyorum)
-750 W Güç Kaynağı
-Dark N10 Kasa
-Silverstone AR01 soğutucu.
-Amd HD 7870 Ekran Kartı

Kendi ekran kartını upgrade yapacak. R9 380x düşünüyordu ama polaris ve pascal kartlar çıktı. Kendisi Rx 480 veya 470 gibi ekran kartı yada Nvidia tarafında GTX 1060 ekran kartı alırsa herhangi bir darboğaz olur mu? Darboğaz olacaksa da overclock yaparsak darboğazı engelleyebilir miyiz? Teşekkürler.
Darboğaz söz konusu değil.

Darboğaz yaşarsın ama fazla olmaz. Bazı oyunlarda 60 FPS'nin altına da düşebilir (Örneğin GTA V'de ardı ardına fazla patlama olursa 50 FPS'nin altını bile görebilir.).
Benim ultra ayar gibi bir takıntım yok hani oynadığım oyun genellikle World Of Tanks bu oyunda 60 fps altına düşer mi?

Darboğaz olacağını sanmıyorum. 8320 güçlü bir işlemci bildiğim kadarıyla. RX 480 de orta-yüksek sınıf arasında bir kart. Yine de tam olarak bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır fakat tahminim darboğaz olmayacağı yönünde.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı