FX 8320 yerine oyun bilgisayarı

eyupdayi

Hectopat
Daha fazla  
merhabalar

Şuandaki bilgisayarımı 1 sene evvel ekonomik nedenlerden dolayı
AMD fx8320 ile topladım donanımım
ASUS m5a97 anakart
120 gb SSd
3 tb wd
8 gb vengence 1600 MHz ram
zalman nps 9900 Max
gtx 660 direct cu ASUS,
corsair cx 600 psu,
Corsair carbide 300r
Philips 22 inch 227eqha

Şimdi gelelim soruma
Bu bilgisayarın kullanabileceğim parçalarını tutup ,gerisini bir arkadaşıma satıp,
İ7 ile (gelecekte fazla upgrade etmemek için) bir sistem kurmak istiyorum

Bütçem 3000 tl

Yardımlarınızı rica ederim

8320 ti bırakmamın sebebi tamamen performans onu da belirtmek isterim

merhabalar

Şuandaki bilgisayarımı 1 sene evvel ekonomik nedenlerden dolayı
AMD fx8320 ile topladım donanımım
ASUS m5a97 anakart
120 gb SSd
3 tb wd
8 gb vengence 1600 MHz ram
zalman nps 9900 Max
gtx 660 direct cu ASUS,
corsair cx 600 psu,
Corsair carbide 300r
Philips 22 inch 227eqha

Şimdi gelelim soruma
Bu bilgisayarın kullanabileceğim parçalarını tutup ,gerisini bir arkadaşıma satıp,
İ7 ile (gelecekte fazla upgrade etmemek için) bir sistem kurmak istiyorum

Bütçem 3000 tl

Yardımlarınızı rica ederim

8320 ti bırakmamın sebebi tamamen performans onu da belirtmek isterim
Ne gibi performans düşüklüğü yaşadınız, yaşadıklarınızı paylaşabilir misiniz?

PC leri 286 döneminden beridir kullanmaktayım ve ikinci kez AMD kullanıyorum ama bundan 10 sene önce aldığım AMD bile bana göre İntel ile Daha çok aşık atacak bir işlemciydi. Sanırım ben o.c den falan anlamadığımdan dolayı işyerimdeki i5 laptop ile 1 hafta kadar karşılaştırdım gerçekten bazı programlarda eşitler ama ÇOĞU durumda i5 fark atmakta.
Bu söylediklerim kendi düşüncelerim ve bana katılmayan ve AMD den çok iyi anlayan kişiler de çıkacaktır. Kısacası şöyle diyelim AMD ile ten uyumumuz olmadı :)

Öncelikle suçu işlemcide değil ekran kartında araman lazım. Giriş-Orta seviye bir ekran kartına sahipsin. Hayırlı olsun.
Screenshot_2015-02-21-01-08-32.png

P
PC leri 286 döneminden beridir kullanmaktayım ve ikinci kez AMD kullanıyorum ama bundan 10 sene önce aldığım AMD bile bana göre İntel ile Daha çok aşık atacak bir işlemciydi. Sanırım ben o.c den falan anlamadığımdan dolayı işyerimdeki i5 laptop ile 1 hafta kadar karşılaştırdım gerçekten bazı programlarda eşitler ama ÇOĞU durumda i5 fark atmakta.
Bu söylediklerim kendi düşüncelerim ve bana katılmayan ve AMD den çok iyi anlayan kişiler de çıkacaktır. Kısacası şöyle diyelim AMD ile ten uyumumuz olmadı :)
Şuan yeni sistem toplayanlara İ5 öneririz.

Hali hazırda idarelik güzel bir işlemcin var. Bunu neden değendirmiyorsin? Yaptığın israftan başka bir şey değil. Oyunlarda performansı ekran kartı verir ve ekran kartın da orta düzey ve 1 yıl daha idare edebilir, insanı. Fakat karta bir şey demedim çünkü oyunları ultra da oynamak isteyebilirsin. İşlemcinin oyunlarda çok büyük bir performans vermez. Önemli olan darboğaz yapmaması.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.
Tabiki söylediklerinizde haklısınızdır lakin AMD ekipmanlarını da atacak Değilim değeriyle satacağım. Peki bir soru daha sorayım piyasada 1000 tl civarında anakartlar var bunların Farkları nedir 400 tl ilk bir anakarttan?
Özellikler tamamen satış Amaçlı olabiliyor bunlarda da öyle mi? Yani kullanılmayacak 1000 tane özellikten dolayı mı bu kadar fark var aralarında?
Bu arada söylediğiniz ekran Kartı upgrade seçeneğini de düşüneceğim.

Bu arada işlemciyi değerlendirmeyi ne anlamda kullandınız? O.c falan mı?

Hangi anakartta bakıyorusunuz bilmiyorum fakat X99 anakartlar zaten o fiyattan başlıyor. Z97 anakartlarda için ise profesyonel overclock için olanlar genelde o kadar pahallı oluyor. 200TL'lik H81M-Plus her işinizi görecektir.

Hangi anakartta bakıyorusunuz bilmiyorum fakat X99 anakartlar zaten o fiyattan başlıyor. Z97 anakartlarda için ise profesyonel overclock için olanlar genelde o kadar pahallı oluyor. 200TL'lik H81M-Plus her işinizi görecektir.
Mesela msi z97 gaming 9 diye bir kartını incelemişler YouTube da o dikkatimi çekti fiyatı da 1000 tl civarı sanırım

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı