FX 8350 4.6 GHz'e Overclock

78 derece drop yaşatacak kadar yüksek değil, sorun olmaz. Ayrıca prime95 testindeki sıcaklıklara hiç bir oyun esnasında çıkmaz işlemci.

Frekansı yükseltmek için doğal olarak fazladan enerji lazım. Voltajı eski haline düşürmen büyük ihtimalle sistemin stabilitesini bozacaktır. Örneğin benim R5 1600, 3.9 GHz frekansında 1.37V'dan az verildiği zaman stress testinde sistemin kapanmasına neden oluyor.

Ben voltaj ayarlarını eski haline getirip sadece çarpanla 4,6 GHz'e çıkardım şuan Prime95 stres testinde 65-70 derecelerde fakat işlemciye en fazla %65 yük bindiriyor. CPU-Z'nin stres testini yaptığımda ise %100 yük bindiriyor normal mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık değerin normala dönmüş. İşlemcinin turbo frekansını kapat. AMD Cool'n'ouit disable yap. BIOS ekran görüntüsü atabilirsen bakarız ordan herşeyi doğru yapıyor musun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı