FX 8350 Donma Sorunu

kuter

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin. Benim PC ile ilgili bir sıkıntım var bu sıkıntıyı ne servisler çözebildi nede PC yi goturdugum bilgisayarcılar. Aslında problemim çok olağan bir problem gibi duruyor fakat ne yaptıysam olmadı. En son çarem sizden yardım istiyorum. İlgilenip geri dönüş sağlarsanız sevinirim.

Problemim PC de oyun oynarken PC donuyor mouse klavye çalışmıyor (alt+ctrl+del dahil) ve reset atmak zorunda kalıyorum. Oyunadığım oyunlar World of Warcraft , Diablo 3 vs bu oyunlarda nadiren yapıyor. Özellikle firefall oyununda yapıyor. PC boştayken nette dolaşırken yapmıyor.

Donanım özellikleri (CPU-AMD FX 8350 4.0Ghz , GPU-evga GTX 970 , MOTHERBOARD-m5a99fx R2.0 pro ASUS , RAM-kingston 2x 4Gb , POWER-cooler Master 750M , CPU SOGUTUCU-thermaltake nic c4 , SSD-Samsung 128GB 840 PRO SATA 3.0 , HDD-500GB , İşletim sistemi Win 10).

Tüm driverlarım güncel. RAMlerimi memtest ile test ettim hatta başka RAMlerle de denedim. Donduğunda mavi ekran veya hoperlörden zzz sesi almıyorum. SSD ve HDD tektek çıkartıp oynamayı denedim. Oyun ayarlarını düşürüp denedim. CPU overclock yapıp hızını 4.5Ghz çıkartıp denedim. Win 7 , Win 8.1 kurup denedim. Virüs yok buna eminim sistemi kurduktan sonra güncellemeleri yapıp sadece oyunu kurup denedim. Bios güncelledim. Ekran kartımın driverı güncel , beta sürümüyle denedim normal sürümüyle denedim.

PC nin tüm parçaları sıfır hepsini servise göndermiştim tümünün değişimi sağlandı sıfır kutulu şekilde açtım. Isınma problemim yok GPU Max 65-70 dereceyi goruyor. CPU ise Max 50-55 sürekli gözetimim altında ısı değerleri. Eğer ilgilenirseniz çok mutlu olucam en azından neden kaynaklandıgını bilmek istiyorum.

Sanırım bana yardımcı olabilecek bir fikri olan kimse yok:( Bu gerçekten üzücü bir durum ...

Problemim halen çözülmüş değil arkadaşlar.Yardımcı olabilecek veya en azından neden donduguna dair fikri olan yok mu?

Sayın Berwar dediğinizi yaptım program herhangi bir Bad Sector bulamadı.Ben zaten hdd ve ssd tek tek takıp denemiştim ve yukarıda belirtmiştim sorunum çözülmedi malesef yinede mesajınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı