FX 8350 Ekran Kartı Önerisi

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
1300 lira civarında çok kaliteli Rx 480 8GB kartlar var. Rx 480 alırsanız monitör'e çok fazla para vermenize gerek kalmayabilir. 1920x1080, FreeSync 1ms 75 HZ 23,6" Viewsonic monitör 885 lira Vatan'da. Başka yerlerden daha uyguna da bulabilirsiniz. Üç aşağı beş yukarı böyle birşey almalısınız ki ekrankartını değiştirmenin bir mantığı olsun. Öte taraftan Rx 480 ve GTX 1060 biraz sıcak çalışmayı seven kartlar. Hemen "yanıyoruz!" diye ortalığı velveleye vermenin alemi yok. :)

Fx 8350 işlemcim var ve Asus RX 480 ekran kartı aldım kesinlikle pişman değilim. Vram yeni oyunlarda çok daha önemli bir etken haline geliyor. Şuan GTX1060 ile RX480 arasında performans olarak fark çok çok az. Yazılım ve oyun firmaların üretici markalara verdiği destek ile arada küçümsenmeyecek FPS farkları oluşuyor. Lakin şu bir gerçek Rise Of The Tomb Raider ve Resident Evil 7 yi Ultra ayarlarda bitirdim ve iki oyundada 7GB üstü hatta Resident Evil 7 de 8GB a yakın Vram kullanımı gördüm. GTX 1060 a sahip olan kullanıcılar yetersiz vram e sahip olduğundan oyunu ultra ayarlarda açamayacaktır. Açsa bile malesef takılmalar, donmalar, ani FPS düşüşleri meydana gelecektir. Bu durumum en iyi örneği dediğim gibi Resident Evil 7. Hem DX12 nin RX480 de üstün olması hemde RX480 in 8GB vram e sahip olmasından dolayı RX480 hem günümüz oyunlar hemde gelecek oyunlar için ileriye dönük F/P karttır. Bu arada kesinlikle AMD taraftarı değilim Nvidia yı küçümsemek için bunları yazmadım, araştırmalarım sonucu öğrendiklerim ve deneyimlediklerim ile birlikte oluşan düşüncelerimi aktarmak istedim tabiki zevk, tercih meselesi.

@HalilAtaoğlu
Hocam hangi soğutucuyu kullanıyorsun?
Bir de darboğaz yaşadığın oyunlar oldu mu?

Merhabalar, Bende Amd Fx8350 ile birlikte Sapphire RX 480 kullanıyorum. Hemen hemen bütün oyunları Ultra ayarlarda 60 FPS'in altında olmayacak şekilde oynuyorum. Kesinlikle darboğaz yaşamadım bu zaman kadar. İşlemci soğutucusu olarak Xigmatek Dark Knight II kullanıyorum. Gayet memnunum. Hem sessiz hemde işlemcimi oyunlarda ağır yükte çok iyi soğutuyor.

Merhaba. TDP değeri yüksek diye 8300'e yönelecektim. Bende de Hyper 212 var. Umarım iyi soğutur.

Bir de anakartınız neydi?
Oyunlarda gerçekten tek çekirdek performansı çok önemli. Ben bu zamana kadar herhangi bir oyunda Fx8350 nin %100 kullanıldığını görmedim. Resident evil 7 ultra ayarlar RAM kullanımı 8046MB, VRAM kullanımı 7773MB, işlmci kullanımı ise %15 %30 arası değişiyo. Yine örnek olarak Mafia 3 İşlemciyi çok kullanıyor. Hatta Resident Evil 7 gibi kullanım oranı olsa dahi işlemci bu oyunda çok daha fazla ısınıyor. İlk defa işlemcimi 75 derecede gördüm oda Mafia 3 sayesinde. Darboğaz olayına yakın ama tam olarak dar boğaz diyebileceğimiz bir olay değil bu. Çünkü işlemci %100 kullanılmıyor ama tek çekirdek performansından dolayı işlemciye daha fazla yük bindiren oyunlarda intel e göre FPS farkları ortaya çıkıyor. Aradaki FPS farkını minimum a indirmek için işlemcinin OC edilmesi gerektiğini dişünüyorum. Bu arada anakartım Asus M5A97 R2 kullandığım soğutucu da xigmatek marka 120mm fanlı bir soğutucu kullanıyorum.

Oyunlarda gerçekten tek çekirdek performansı çok önemli. Ben bu zamana kadar herhangi bir oyunda Fx8350 nin %100 kullanıldığını görmedim. Resident evil 7 ultra ayarlar RAM kullanımı 8046MB, VRAM kullanımı 7773MB, işlmci kullanımı ise %15 %30 arası değişiyo. Yine örnek olarak Mafia 3 İşlemciyi çok kullanıyor. Hatta Resident Evil 7 gibi kullanım oranı olsa dahi işlemci bu oyunda çok daha fazla ısınıyor. İlk defa işlemcimi 75 derecede gördüm oda Mafia 3 sayesinde. Darboğaz olayına yakın ama tam olarak dar boğaz diyebileceğimiz bir olay değil bu. Çünkü işlemci %100 kullanılmıyor ama tek çekirdek performansından dolayı işlemciye daha fazla yük bindiren oyunlarda intel e göre FPS farkları ortaya çıkıyor. Aradaki FPS farkını minimum a indirmek için işlemcinin OC edilmesi gerektiğini dişünüyorum. Bu arada anakartım Asus M5A97 R2 kullandığım soğutucu da xigmatek marka 120mm fanlı bir soğutucu kullanıyorum.
Bende de M5A97 LE var. Siz stok hızda mı kullanıyorsunuz? Benim kart ne kadar OC yer bilmiyorum. Ama FX 6300'ü 4.4'e getirmiştim. Keşke 95W olsaydı. Ama yine de alacağım. Bu son yükseltmem.

Darboğaz yapması için işlemcinin %100 olmasına gerek yok. İ5 gibi işlemcilere 1060 takıp %100 çalışarak 1060'ı tam besleyebiliyor örneğin. Çoklu çekirdek yanında tekil çekirdekte güçlü olması lazım. Tek çekirdeğe yüklenen oyunlarda FX işlemciler genelde tökezliyor. Tabi bu her oyunda değil. Çoğu oyunda sıkıntısız bir şekilde besleyebiliyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı