FX 8350 Ekran Kartı Önerisi

Verdiğin tavsiye için teşekkür ederim lakin bahsettiğin kartın düşük bir soğutma sistemi var. Ama fiyat açısından daha uygun olduğu için dikkatimi çekti.
Kardes sogutmayi Nvidia veya AMD yapmaz. Isi problemi felan yok RX 480'in. RX 480 DX12 performansinda onde olmasi, yuksek performansi ve dusuk fiyayi ile GTX 1060'dan daha iyi.

Nedense referans tasarımlı kartlar daha çok hoşuma gidiyor. Keşke referans 470 alsaymışım. Blower fan candır.

Bende de M5A97 LE var. Siz stok hızda mı kullanıyorsunuz? Benim kart ne kadar OC yer bilmiyorum. Ama FX 6300'ü 4.4'e getirmiştim. Keşke 95W olsaydı. Ama yine de alacağım. Bu son yükseltmem.
Ben 4.5 Ghz kullanıyorum. Anakart otomatik 4.4GHZ ye çıkarıyordu işlemciyi ama otomatik OC de RAM hızıda yükseliyor bu sefer CL değeride artıyor. Bende manuel OC yaparak RAM leri kendi frekanslarında çalıştırıyorum.

Yazın problem yaşadınız mı peki?

Konunun takipçisiyim.

Yazın problem yaşadınız mı peki?

Konunun takipçisiyim.
Ben fan sesine takıntılı biriyim ve en ufak devir değişikliğini bile duyabilirim. Ancak kullandığım işlemci soğutucusunun fan sessizliği beni cidden çok memnun etti. Bu sebeple fan hızını manuel ayarladım ve işlemci fanım en düşük %90 da çalışıyor. Kasanın önüne ek olarak Cooler Masrer Jet Flo aldım bir hayli sesli fakat hava akışını çok iyi yapıyor. Manuel ayarda düşük devirde çalıştırıyorum. Yazın işlemcim minimum %90 fan hızı ile boşta 40 derecelerde yükte ise 70 derece. Ancak 70 i çok nadir görüyorum oyundayken sıcaklık 65 66 derecelerde geziniyor. 4.5 GHZ için normal değerler olarak görüyorum. Tabiki iyi bir hava akışı ve daha iyi bir işlemci soğutucusu ile bu değerleri aşağıya çekmek mümkün.

FX8350 O.C den sonra biraz fazla ısınıyor. Ayrıca işlemci fanıda biraz sesli çalışıyor. 4.0'da kullanıyorum yükte 35 dereceyi şu anda geçmiyor işlemci. Boşta 20-27 arası geziyor.

Ben 212 Evo'ya Corsair SP 120 High Performance düşünüyorum 2. Fan olarak. Pull-pusht yapacağım.
Dediğiniz sıcaklıklar normal yaza göre.

İşlemci gerçekten ısınıyor. Stok soğutucuyla kapak kapalıyken 65+ gördü stres testinde. Battlefield 4 ultrada açtıktan bir süre sonra mavi ekranla reset attı.

FX8350 O.C den sonra biraz fazla ısınıyor. Ayrıca işlemci fanıda biraz sesli çalışıyor. 4.0'da kullanıyorum yükte 35 dereceyi şu anda geçmiyor işlemci. Boşta 20-27 arası geziyor.
Fx serisi mimarisi gereği zaten sıcak çalışan bir işlemci. Hangi programdan bakıyorsunuz sıcaklıklara? Sıvı soğutmada bile yükse 35 dereceyi geçmemesi imkansız.

Fx serisi mimarisi gereği zaten sıcak çalışan bir işlemci. Hangi programdan bakıyorsunuz sıcaklıklara? Sıvı soğutmada bile yükse 35 dereceyi geçmemesi imkansız.
Stok soğutma. Aida 64 ve Asus'un kendi programı. Ama şu an oyundayım. Problem çıkmadı bayağıdır oynuyorum.

Bir de ikinci çekirdek hep 80+ çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…