FX 8350 için 1.448V normal mi?

• Konuyu başlatan esco
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 300

esco

Kilopat
Arkadaşlar CPU-Z programın da Core voltage değeri 1.448 gösteriyor bu değer normal mi, 1.3'lere düşürmem gerekir mi? Yük altın da çok ısınıyor işlemci ve kapanıyor biraz zaman geçince.

Dostum öncelikle işlemciye O.C yapıldı mı?
Daha sonra işlemciyi stok soğutucu ile kullanıyorsan ısınıyor olması çok normal. Eski bir 8350 kullanıcısı olarak 212 EVO soğutucusu ile kullandım. Tam 5 sene boyunca ve bende bir kere bile ısınmadı. Boşta 15-20 derece yük altında en fazla 65-70 arasındaydı.

Dostum öncelikle işlemciye O.C yapıldı mı?
Daha sonra işlemciyi stok soğutucu ile kullanıyorsan ısınıyor olması çok normal. Eski bir 8350 kullanıcısı olarak 212 Evo soğutucusu ile kullandım. Tam 5 sene boyunca ve bende bir kere bile ısınmadı. Boşta 15-20 derece yük altında en fazla 65-70 arasındaydı.

Program yanlış göstermiş galiba şimdi BIOS'tan baktım. 1.040 Voltaj'ı boşta 50 dereceyi görüyor şu anda bazen 55 bile olabiliyor. O.C yapılmadı, peki bir soğutucu alsam düzelir mi tamamen dediğin gibi yoksa uğraşma yeni bir işlemci mi al dersin.

Program yanlış göstermiş galiba şimdi BIOS'tan baktım. 1.040 Voltaj'ı boşta 50 dereceyi görüyor şu anda bazen 55 bile olabiliyor. O.C yapılmadı, peki bir soğutucu alsam düzelir mi tamamen dediğin gibi yoksa uğraşma yeni bir işlemci mi al dersin.
Yani tabiki imkanın varsa DDR4 bir sisteme geçmen yararına olur. Bende 8350 sistemden imzamdaki sisteme geçtim ve gerçekten çağ atlıyor gibi oluyorsun. Şayet imkanın yoksa 212 evo tarzı bir soğutucu alırsan seni memnun eder.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı