FX 8350 için soğutucu seçimi

bestthereis

Hectopat
Şu anda sistemimde AMD FX-8350 125W işlemci kullanıyorum. Mevcut soğutucum işlemciyi yeterince soğutamıyor ve aşırı ısınmadan kapanma problemleri yaşıyorum. Yaz gelip sıcaklar iyice bastırmadan önce bu sorunu çözmek istiyorum lakin soğutucular hakkında çok fazla bilgim yok.

Marka-model önerileri veya kendim seçebilmem için neler bilmem gerektiğini söyleyebilecek insanlara ihtiyacım var.

Not: Model önerileri için maddiyat kısmı çok önemli değil. Kaliteli ve uzun süre işimi görebilecek bir şey için biraz fazladan para harcayabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe problem değilse sıvı soğutmalı bir çözüm işini görecektir. Sadece kasa marka modeli lazım. Ona göre bir şeyler önerebilirim.
FX 8350 çok fazla ısınan bir işlemci değil ki, sıvı soğutmaya ihtiyacı olsun. Normal hava soğutmalar yeterli bu işlemci için. Tabii aşırı derecede hız aşırtma yapacaksan başka.
Sıvı soğutma almak yerine, elindeki sistemi satıp elindeki parayı da üstüne ekleyip DDR4 sisteme geçmek daha mantıklı olurdu.
Sistemi değiştirmeyeceksen aşağıya eklediğim soğutucu fazlasıyla işini görür. Kasana sığıp sığmayacağını kontrol etmekte fayda var. 15,1 cm yüksekliği var.

Bütçe problem değilse sıvı soğutmalı bir çözüm işini görecektir. Sadece kasa marka modeli lazım. Ona göre bir şeyler önerebilirim.

Xigmatek ASGARD 382 Pure Black Edition 600W MidT ATX

Şu an sistemi değiştirme planım yok. Yaptığım işlerde bana yetiyor. Bununla birlikte tabii ki hiçbir şey belli olmaz. 6 yaşında olduğunu düşünürsek birkaç sene içinde artık bana yetmeyebilir. Bunu da düşünerek bir soğutucu almakta mantıklı olur gibi geliyor bir yandan. Yani anakart, işlemci değiştiğinde de kullanabileceğim bir şey iyi olurdu. Ayrıca bilgisayarın çalıştığı oda biraz ufak ve pek hava almayan bir yer olduğu için soğutucuya biraz önem vermek istiyorum.

Kısa bir araştırma sonucu sıvı soğutucular nitekim daha güçlü ve sessiz gibi duruyor. Tercihim o yönde olabilir.

Bütçe konusuna şöyle bir açıklık getiriyim. Kafamda net bir rakam yok daha çok performans önemli benim için yani Fiyat/Performansdan yüksek bir skor alıyorsa tercih sebebidir. Bununla birlikte Şahin'e Ferrari motoru takmaya da gerek yok tabii ki.

Kasaya uymayan bir soğutucu alırsanız montajını da yapamazsınız.
Hava sirkülasyonu kötü bir kasa ise hava soğutmalı işlemci soğutucuları sıvı soğutmaya nazaran daha kötü performans verir. Sebebi içerideki sıcak havayı dışarı atamaması ve aynı oranda serin havayı içeri çekememesi olur.

Son düzenleme:
Kasaya uymayan bir soğutucu alırsanız montajını da yapamazsınız.
Hava sirkülasyonu kötü bir kasa ise hava soğutmalı işlemci soğutucuları sıvı soğutmaya nazaran daha kötü performans verir. Sebebi içerideki sıcak havayı dışarı atamaması ve aynı oranda serin havayı içeri çekememesi olur.

Kasan 240mm'lik sıvı soğutmayı destekliyor gibi duruyor. Kasanın üst kısmında bulunan bölümde güzel kaliteli bir sıvı soğutma iyi iş yapar. Eğer dersen ki ben bu kadar üst bir şey düşünmüyorum o zaman da kaliteli bir hava soğutma da iş yapar. Herhangi bir OC durumunda vs. işlemcine hava soğutma yetersiz kalacaktır bilgin olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı