FX 8350 için Uygun Ekran Kartı Önerisi

Daha fazla  
Beyler dediğim gibi FX 8350 işlemcim var ve çok memnunum. Sakın intel demeyin. Bu işlemciye takabileceğim en üst seviye ekran kartı nedir? Hem AMD hem de Nvidia tarafından kart önerir misiniz? Darboğaz olmadan kullanmak istiyorum. Şuan ki kartım Asus R7 265. En üst seviye olarak GTX 980Ti veya R9 390X takabilir miyim?

Not: İntelciler cevap yazmayın işlemcimi değiştiremem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben GTX 970 öneririm, sorunsuz çalışacaktır. Ama daha üste bir kart alacaksanız GTX 980 alabilirsiniz. Ancak GTX 970 ile GTX 980 ile arasında pek fark yok.
Darbogaz konusuna gelirsek GTX 970 ile darbogaz yapmaz, ama GTX 980 ile yapabilir.
FX 8350 ile GTX 980 arasını iyi bilen birisi cevap yazarsa sevinirim, bilgilendirme amaçlı.
FX 8350'nin kullandığı yani AM3+ soket tipi ölü soket tipi. Nvidia ekran kartlarını bu yüzden zorluyor. Ama AMD konusunda nasıl bir sonuç doğuyor bilmiyorum.
FX 8350 sevdiğim işlemcidir, hayırlı günlerde kullanın.

Oyun oynayan biri değilim öncelikle. BF4 oynuyorum o da çok nadir malesef. Gerek BF4'de Gerekse kullandığım programlarda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.
OC'siz de aynı şekilde. İyi bir soğutma ile manuel OC ederseniz, daha iyi değerler yakalarsınız.
Darboğaz dediğimiz terim yani çok açıklandı ancak öyle kolay kolay olabilecek bir şey değil. Ancak şu denilebilir daha iyi performans veya FPS arttırımı için tek çekirdek performansı daha iyi veya güncel işlemcilere yönelebiliriz.
Benim ofiste AIO'lar hariç hepsi AMD CPU. Ben 8350'den memnunum. ZEN'de komple değiştiririm artık =).
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki arkadaşlar güzel cevaplar yazılmış. Fakat soruma net cevap alamadim. Nvidia ekran kartlari mi darboğaz yapar. Yoksa gidip AMD R9 390X de alabilir miyim? Bir diğer seçeneğim ise şuan kullandığım ekran karti olan Asus R7 265 den bir tane daha alip Crossfire yapmak. Crossfire destegi olmayan oyunlari da tek kartla oynarim. Nasil olsa AMD Catalyst den kapatilabiliyor diğer ekran karti.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı