FX 8350 için Uygun Ekran Kartı Önerisi

1) 290x
2) 390x
3) R9 Nano
4) r9 Fury
5) r9 Fury x
6) Gtx 980 TI

Bu modellerin hepsi ile kullanabilirsin 8350 oc ile hava sogutmada rahatlıkla 4.8ghz gibi değerleri görebiliyor. Hiçbir şekilde dar boğaz yaşamazsın.
Single core performansının intel işlemcilere oranla daha düşük olması sebebiyle bir 4790k performansı da almazsın tabikide, genel anlamda 6 7 fps daha düşük görürsün incelediğim testler bu şekildeydi.
DX12'nin çoklu çekirdek desteği sunması ile de bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Suan Windows 10 64 bit kullaniyorum ve Directx 12 etkin. Ama ben FX 8350 yi hiz asirtmasiz kullanmak istiyorum. Hangi kartlar darboğaz yapmaz. Asıl sorum buydu aslında.

Hız aşırtmasız da darboğaz yaşamazsın, 2k veya 4k monitor kullanmıyorsan fury serisi ve 980ti gereksiz yatırım olur.
390x veya gtx 980 al geç derim.

Daha yüksek çözünürlükte cpu kullanımı azalacaktır dediğim gibi 980ti 1080p için dizayn edilmemiş.
390x veya gtx 980 almanız daha iyi olur.

Ben de GTX 980 Ti kullanıyorum @BurakUludağ haklıdır.
1080p çözünürlükte i5 4570 ile GTA V te az biraz darboğaz yapıyor ama 2K ve 4K da darboğaz olmuyor.
Ben yine de 1080p de oynayacağım derseniz o halde MSAA yı 4x veya 8x yapabilirsiniz.

Fx 8350 oc ile 4.7GHz değerinde ve MSI R9 390 kullanıyorum ve şunları diyebilirim; Kartı ilk taktığımda 720p bir monitöre sahiptim ve Total War Rome 2, Far Cry 4 gibi oyunlarda hakikaten insanın moralini bozan fps droplar ve düşük gpu kullanımı yaşadım. Sonra 1080p monitör aldım ve AMD sanal çözünürlük arttırma teknolojisini kullanarak 1440p kullanıyorum şu an. Bu çözünürlüğe ve AMD sürücülerini güncellediğimde GPU kullanımı oyunlarda %90 ve 95 civarında gezmeye başladı. Fakat Rome 2 Total War gibi tek işlemci gücüne adeta yüklenen oyunlarda gene azda olsa fps dropları ve GPU kullanımı düşüklüğü yaşıyorum, yaklaşık ortalama 44-47 fps alıyorum 20vs20 tam savaş alanında. Fx 8350 hakikaten güçlü ve kullanışlı bir işlemci olduğunu düşünüyorum ve pek fazla yararlandığım bir işlemcidir fakat diyeceğim o ki artık bu serinin miladı doldu ve elime geçen ilk fırsatta tek çekirdek gücü daha performanslı olan Intel Skylake işlemcilere geçmeyi planlıyorum. Tabii AMD den kopmamak için Zen mimarisini dört gözle bekleyeceğim.

Ben de 8320 ile birlikte msi lightning 290x kullanıyorum. Diğer 290x'lere göre performansı %10 referans tasarıma göre de %20 falan daha fazla sanırım.
8320 bu arada 4.7 ghz'e oc edildi.
Battlefield 4 oynarken 64 kişilik haritada cpu kullanımını %65'in üzerinde görmedim.
Gta V, Witcher 3, Shadow of Mordor gibi oyunlarda ise cidden %40'larda geziyor.
Stock halini bilmiyorum ama, sistemi kurar kurmaz oc yaptım ve sürekli öyle kaldı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı