FX-8350 Isı Değerlerim Normal mi ?

xenamor

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Paylaştığım resimlerde ki ısı değerlerim.

ug0l9.png

ug0zp.png

Not: Battlefield 4 ve Call of duty Ghost oyunlarında, ultra ayarlarda test yaptığımda. Gpu 77 derece maximum alıyorum. Cpu 53 dereceleri gördüm. Oyunda alt tab yaptığımda. (Cpu Maximum derecesinden tam emin değilim). Sizce bu ısı değerlerim normal mi ? Değilse tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistemim şunlardır.

• Gpu:Asus gtx760 directcu ii o.c
  • Cpu:Amd fx x8 8350
  • Ram:G skill 8gb (2x4gb) ripjaws x ddr3 1600mhz cl9 1.5v dual kit ram
  • Kasa:Corsair Carbide Serisi 300R 80Plus 600w Midt Atx siyah kasa
  • işlemci soğutucusu:Cooler Master Hyper 212 Evo
  • Anakart: M5A97R2.0 AMD

Anormal bi sıcaklık göremedim açıkçası. İşlemci soğutucusunda gayet güzel,kasa içi hava sirkülasyonun nasıl peki ?

Anormal bi sıcaklık göremedim açıkçası. İşlemci soğutucusunda gayet güzel,kasa içi hava sirkülasyonun nasıl peki ?
Kasadan gelen 2 adet fan var onları kullanıyorum. Normalde serin içi. Fakat üst düzey oyunlar açtığımda, bu dereceleri buluyor sıcaklık, o yüzden tedbir amaçlı bilgi edinmek istedim.

- - - Güncellendi - - -

İşlemci soğutucun kaliteli, termal macunu yenilersen 60 dereceyi görmez. Asus ekran kartının soğutma sistemi de gayet başarılı. Yani değerler normal.
Bir ay oldu kasayı alalı. Macun yenilememe gerek yok sanırım. Normal diyorsanız sorun yok o zaman.

- - - Güncellendi - - -

Öncelikle ısı değil sıcaklık olacak. GTX 760, GK 104 yongasına sahip. Bu yonga en yüksek 98 dereceye kadar normal şekilde çalışabiliyormuş. O yüzden normalde 77 derecede oyunlarda sıkıntı yaşamaman lazım.

Sorun yaşamıyorum aslında, sadece sıcaklığını merak ettim.Normal sıcaklık değerlerini bilmediğim için. Çünkü oyunlarda aşırı ısınma oluyor.Teşekkürler Yorumunuz ve düzeltiminiz için.

77 derece sıkıntı yaratmaz ancak o kartın daha az ısınması gerek. Temizleyin, tozlarını falan alın. Birde fanının hangi güçte çalıştığını kontrol edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 70 derece alıyorum Gtx 760 ile. Yani biraz daha fazla fan eklersen kasanın içine,sıcaklıklar 5 derece gibi bir şey azalır.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı