FX 8350 İşlemci Sıcaklık Değerleri

  • Konuyu başlatan Mor
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 3.944

Mor

Kilopat
Katılım
3 Haziran 2018
Mesajlar
234
Çözümler
1
111aaa11.PNG


Bilgisayar açıldığında, Chrome'u başlattığımda, sekme sayısını artırdığımda vesaire sıcaklık bir anda yükseliyor. Şu an bunu yazarken 30-40 santigrat derece arasında dolanıyor.
Ancak oyunda iken 65-75 santigrat derece sıcaklığı ulaşabiliyor. Genellikle 65-70 arası dolanıyor.
İşlemci fanından ses geliyor diye yağlamıştım. Sanırım yağı yanlış bir yere sürdüm. Bilmiyorum. İşlemci üzerindeki termal macun azalmış biraz.
Bilgisayarımı ikince el almıştım? Alalı bir yıl bile olmadı? Herhangi bir sorun oluşur mu? Bilgisayar almak artık o kadar kolay değil. Başına bir şey gelecek diye korkuyorum. Temizlemek istiyorum ancak nasıl detaylı olarak temizlerim bilmiyorum. Parçaları çıkarmaya korkuyorum. Bununla ilgili bir başka konu açarım ancak sorularım şunlar;

1-) İşlemci sıcaklıkları normal mi?
2-) Termal macun almalı mıyım? Hangi termal macunu aldığım fark eder mi? Alırken neye dikkat etmeliyim?
 
65-75 derece o işlemci için çok yüksek bir sıcaklık değil oyunda iken. Soğutma iyi değilse normal bro. İçine sinmiyorsa termal macunu yenile, fanı da temizle istersen bir de öyle test et.
 
Bugün fanı çıkardım vesaire. Açmaya çalıştığımda Windows 10'un masaüstü gözüktüğü anda kapanıyordu. RAM'leri teker teker geri takarak çözdüm (sanırım öyle çözüldü). Ben de bundan sonra o korkunun etkisiyle kendim dokunmamaya karar verdim :D. Birini çağırıp temizleteceğim. Cevabın için teşekkürler!
@wthn
 
Kardeşim ile beraber PC toplarken o FX 8350'nin çok çekirdekli olmasına vs. kandı ve ben AMD alıcam diye tutturdu. Ben de İ5 4460 aldım. Şu an pişman ısınmasından dolayı ve sıcaklıkların normal, iyi bir soğutucu lazım o işlemci için.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı