FX 8350 Overclock Isı Değerleri

HopMacarYerde

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, Sabertooth 990 fx r 2.0 anakartımın üzerinde bulunan FX 8350 işlemcimi uzun uğraşlar nihayetinde 4.9 ghz'de stabil ve sorunsuz olarak çalıştırmaktayım. 24.5 x 200 şeklinde ve 1.536 ila 1.548 arasında değişen voltajlarda çalışmakta. Soğutucu olarak h80i gt kullanmaktayım. İdle'da sıcaklıklar quiet modunda 42, balance 39-40, performance 38 ve full devirde 36-37 derece şeklindedir. Kasa içi soğutma haylice yeterli düzeylerde. Prime95 ile 30 dakika sonrasında 80-82 falan görüyorum fakat biliyorum ki render almaksızın hiç bir oyun yahut günlük uygulama işlemciye bu denli yük bindirmeyecek, böylelikle sıcaklıklar bu seviyelere ulaşmayacak. Cinebench r15 ile art arda 5-6 render aldığımda 70 görüyorum. Merak ettiğim husus şu; işlemcim hangi sıcaklığa yaklaştığında ya da ulaştığında throttle yapmaya başlar ve tesirini hissettirir ?

Velev ki durumu son satırlara kadar okuduysanız yanıtlarınızı bekliyorum dostlar.

Bir de aklıma gelmişken h110i gtx ile mevcut soğutucum arasında uçurum denebilecek düzeyde fark var mı ?

@Recep Baltaş yardımlarınızı rica edicem.

80 civarı biraz fazla gibi, benim phenom 2 işlemcim var onlarda 70C de otomatik kapatıyor kendini ama fx serisinde durum nedir bilemiyorum. Soğutucunuz gayet başarılıdır, h110i ile aralarında illa fark vardır ama uçurum denebilecek farklar olacağını düşünmüyorum. Dediğiniz gibi sürekli render işleriyle uğraşmıyorsanız sıcaklıklar makul, kaldı ki sürekli tam yük altında çalışmıyacak ya bu sistem. Çok fazla oyun yok işlemciyi %100 sürekli çalıştırmak zorunda bırakan. Şunu merak ettim yeri gelmişken; prime95 ile 30 dakika test etmişsiniz acaba daha uzun süreli testte 82 derecede sabit mi kalır yoksa artmaya devam eder ve bi noktada sistem kendini kapatır mı?

Artmaya devam eder gibi hissettiğimden mütevellit sonlandırdım. Zaten Prime95 testini saatlerce sürdürüp tüm bileşenlere işkence etmeye de lüzum yok. Takriben 10 yıldır overclock yapmaktayım ve stabilite 20 ila 30. dakika arasında sürüyorsa sıkıntısız bir şekilde çalışmasını sürdürecek demektir. Zira yalnızca deneyimlemek gayesiyle bir kaç saat yaptığımda da aynı sonuç ortaya çıkıyor. Velhasıl kelam evvela throttle yapmaya başlar ki bu bende olanaksız çünkü tüm güç tasarrufu ve benzeri seçenekler pasif ardından da gerekli bileşenler soğuyup elverişli şartlara ulaşana dek sistem kendini kapatır ve açılmaz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı