Oyun FX 8350, RX 6700XT sistem Diablo IV'te kaç FPS verir?

İşletim sistemi
Windows 10

Michaell

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Technology HyperX Beast Series 16GB Kit (2x8GB) 1866MHz DDR3 PC3-1
Ekran kartı
SAPPHIRE PULSE RX 6700 XT
Anakart
MSI AMD 990FX DDR3 2133 AMD
İşlemci
AMD FX-8350
Selamlar,

GTX 1650 ekran kartı ile betayı oynadım. Betada orta ayarlarda 1920*1080 çözünürlükte 50 FPS ile gayet güzel oynadım. Ekran kartı hem işlemcisinde hem belleğinde %99 olarak oynattı hep oyunu. İşlemci ise %25 falan takılıyordu.

Şimdi sorum şu. Ben Diablo 4 için yalnızca ekran kartının darboğaz yaptığını düşünerek RX 6700 XT ekran kartı aldım. Bir de oyundan keyif alabilmek için 1440p monitor aldım. Sizce Full ayarlarda 100 üzeri FPS alabilir miyim?

Ekran kartının Diablo 4 testlerine bakınca 140 150 FPS rahat alıyorlar. İşlemcim kötü olduğu için %40 darboğaz ön görüyor benchmark siteleri. 100 FPS falan alsam benim işimi görür.

4 oyunda bu testi yaptım. CPU az kullanan GPU'yu tavan yapan oyunlarda ekran kartını değiştirince aldığım FPS 3 katına çıktı. GPU ve işlemciyi dengeli kullanan oyunlarda %50 %50 gibi. Çok FPS artışı alamadım. Diablo 4 de ilk söylediğim gibi CPU'yu az GPU'yu tavan yaptırdığı için bence 100 üzeri FPS alırım gibi. Ama tabii oyun yok test edemiyorum :)

Acaba işlemci anakart RAM bunları da güncellesem mi? Yoksa bu sistemle oynayabilir miyim?

Oyunun önerilen sistem özellikleri aşağıdaki gibi. Ama bu medium ayarlar ve 1080p için geçerli. Ben yüksek ayarlarda 2K oynamayı planlıyorum.

recommended requirements​

• Processor: Intel Core i5-4670K or AMD R3-1300X
  • Memory: 16 GB RAM.
  • Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970 or AMD Radeon RX 470.
  • DirectX: Version 12.
  • Storage: SSD with 45 GB available space.
  • Internet: Broadband connection.
* 1080p resolution, medium Graphics settings, 60FPS.

Son düzenleme:
Şahin'e Ferrari motoru takarsan elbette kçı-başı ayrı oynar 😁
D4 için şahin yeterli :D Ya işin açığı hem monitor hem ekran kartını yeni aldım. 15 bin gitti. 7500 daha harcamam lazım 5600 ile sistem kurmak için. Pek harcayasım yok. Zaten sadece D4 oynayacağım için sistemin mantıklı olması gerekmiyor sadece D4 için istediğimi versin okeyim. Biraz durum bunla alakalı.

Bir de şuan 5600 sistem toplayacağıma ekim kasım gibi ddr5 7xxx işlemci sistemi toplamayı tercih ederim diye düşündüm.

D4 için şahin yeterli :D ya işin açığı hem monitor hem ekran kartını yeni aldım. 15 bin gitti. 7500 daha harcamam lazım 5600 ile sistem kurmak için. Pek harcayasım yok. Zaten sadece D4 oynayacağım için sistemin mantıklı olması gerekmiyor sadece D4 için istediğimi versin okeyim. Biraz durum bununla alakalı.

Bir de şu an 5600 sistem toplayacağıma ekim Kasım gibi DDR5 7xxx işlemci sistemi toplamayı tercih ederim diye düşündüm.

Elindeki DDR3 sistemi komple satıp o verdiğin 15K'nın üstüne 5K daha verip iyi bir monitör+hazır sistem alınırdı başında ağrımaz keyfine bakardın.

Selam,

GTX 1650 ekran kartı ile betayı oynadım. Betada orta ayarlarda 1920*1080 çözünürlükte 50 FPS ile gayet güzel oynadım. Ekran kartı hem işlemcisinde hem belleğinde %99 olarak oynattı hep oyunu. İşlemci ise %25 falan takılıyordu.

Şimdi sorum şu. Ben Diablo 4 için yalnızca ekran kartının darboğaz yaptığını düşünerek RX 6700 XT ekran kartı aldım. Bir de oyundan keyif alabilmek için 1440p monitor aldım. Sizce Full ayarlarda 100 üzeri FPS alabilir miyim?

Ekran kartının Diablo 4 testlerine bakınca 140 150 FPS rahat alıyorlar. İşlemcim kötü olduğu için %40 darboğaz ön görüyor benchmark siteleri. 100 FPS falan alsam benim işimi görür.

4 oyunda bu testi yaptım. CPU az kullanan GPU'yu tavan yapan oyunlarda ekran kartını değiştirince aldığım FPS 3 katına çıktı. GPU ve işlemciyi dengeli kullanan oyunlarda %50 %50 gibi. Çok FPS artışı alamadım. Diablo 4 de ilk söylediğim gibi CPU'yu az GPU'yu tavan yaptırdığı için bence 100 üzeri FPS alırım gibi. Ama tabii oyun yok test edemiyorum :)

Acaba işlemci anakart RAM bunları da güncellesem mi? Yoksa bu sistemle oynayabilir miyim?

Oyunun önerilen sistem özellikleri aşağıdaki gibi. Ama bu medium ayarlar ve 1080p için geçerli. Ben yüksek ayarlarda 2K oynamayı planlıyorum.

recommended requirements​

• Processor: Intel Core i5-4670K or AMD R3-1300X
  • Memory: 16 GB RAM.
  • Graphics: NVIDIA GeForce GTX 970 or AMD Radeon RX 470.
  • DirectX: Version 12.
  • Storage: SSD with 45 GB available space.
  • Internet: Broadband connection.
* 1080p resolution, medium Graphics settings, 60FPS.

Overclock yapmanı öneririm işlemciye.

Elindeki DDR3 sistemi komple satıp o verdiğin 15K'nın üstüne 5K daha verip iyi bir monitör+hazır sistem alınırdı başında ağrımaz keyfine bakardın.
Monitor 7200 zaten geriye kaldı 12800 tl. 12.800 tl ye hazır sistem önerir misin?

Overclock yapmanı öneririm işlemciye.
Yaptım hocam. 4.5 a çıkardım. Ram için de XMP aktif ettim. Oradan da muhtemelen FPS alacağım.
Aynen ben GTA 5'te 2 k Ultra ayarlarda 200 FPS alıyordum drop yiyordum FPS için ayarı varmış onu açtım 180 sabit oldu drop geçti.
Zaten yüksek FPS alıp stabilizasyon sorunu yaşarsam FPS limitleyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı