FX 8350 sistem güncelleme

4EveRamazan

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaş konuyu uzatmayacağım. Eski bir pcim var. Parçaları tek tek altta yazacağım içinde ne var ne yok. Şikayetim Adana sıcaklarında kasa yetmiyor öyle oyun oynayan biride değilim oynadığım oyun bir RAID Shadow ya da Valorant onda da bazen aşırı ısınıp kapanıyor kendisi. Yapmak istediğim bir PC toplamak parçalar sıfır ikinci el olabilir ama düzgün bir Intel sistem dizmek istiyorum. Oynadığım öyle bir oyun yok genel olarak oynatırsa GTA 5'i LoL CS:GO Valorant tarzı kardeşimin oynadığı oyunları oynatsa yeter. Bütçe konusu minimal le orta yani 3-4 aşmayacak benim eski parçalarında şu anki değerleri ne ede bilmiyorum onları veripte üstüne koyabilirsek o da olur. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Benim PC'deki parçalarım.

İşlemci- AMD FX 8350 X8 4.0 GHz 16MB AM3+

Anakart- ASUS M5A97 EVO r2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Anakart.

Ramler- Corsair 8 GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL9 kırmızı soğutuculu RAM.

Ekran kartı- Sapphire Radeon RX 550 2 GB 64 Bit GDDR5 (DX12) PCI-e 3.0 ekran kartı 11268-21-20G

SSD- Kingston 120GB HyperX 3K serisi SATA 3.0 cache SSD (okuma 555MB / yazma 510 MB)

HDD-Seagate 2.5" 1 TB Mobile HDD ST1000LM035 SATA 3.0 5400 RPM hard disk (laptop HDD'si öyle taktım kullanıyorum)

PSU- Xigmatek XCP-A600 X-Calibre 600W 80+ PSU.

İşlemci soğutucusu- Cooler Master Hyper 103.

Kasa- Zalman Z5 Plus (bunu değiştireceğim kapakları kırık toz alıyor)

RAM, Anakart, Kasa ve İşlemci'yi güncelleseniz yeter. Ekran kartı piyasası baya kötü şu anda. İdarelik elinizdeki ekran kartıyla bir kaç ay idare edin. Piyasa düzelince iyi bir ekran kartı alırsınız. Anakart, RAM, Kasa ve Intel işlemci önerim:
= 4000TL

RAM, Anakart, Kasa ve işlemci'yi güncelleseniz yeter. Ekran kartı piyasası bayağı kötü şu anda. İdarelik elinizdeki ekran kartıyla birkaç ay idare edin. Piyasa düzelince iyi bir ekran kartı alırsınız. Anakart, RAM, Kasa ve Intel işlemci önerim:
= 4000TL

Hocam Power Boost kasalar pek önerilmiyor.
Onun yerine bunu öneririm.

Son düzenleme:
Hocam ucuz ve mesh olduğu için önerdim. Bütçesi sizinkine yetiyorsa tabii ki sizinkini alsın.
intel i5 10400
asus prime b560m-a anakart
16 gb ram markalarını bilmiyorum.
thermaltake kasa 650w 80 plus güç kaynağı
xpg 512 gb m.2 ssd 3500mb/2400mb yazma bu parçaların üstüne benim ekran kartını ve işlemci soğutucusunu takarsam eskisinden daha serin stabil ve daha performanslı bir kasa elde etmiş olur muyum ?

Intel i5 10400
ASUS Prime B560M-A anakart
16 GB RAM markalarını bilmiyorum.
Thermaltake kasa 650W 80 Plus güç kaynağı
XPG 512 GB M.2 SSD 3500mb/2400mb yazma bu parçaların üstüne benim ekran kartını ve işlemci soğutucusunu takarsam eskisinden daha serin stabil ve daha performanslı bir kasa elde etmiş olur muyum?

Yani hocam stok soğutucu yeter ama daha serin çalışsın derseniz alabilirsiniz.
Bütçe varsa.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı