FX-8350 sisteme yükseltme

harun07

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci değiştirmeden bilgisayarımı komple değiştirmek istiyorum. Mevcut işlemcim AMD FX 8350. Üzerinde COOLER MASTER MASTERLIQUID ML120L sıvı soğutma var. Isınma problemi yaşamıyorum. Bu sistemin üzerine ne toplayabilirim?

GTX 1060 6 GB mı yoksa AMD RX 570 8GB versiyonu mu tercih etmeliyim?

SAMSUNG 24.5" LS25HG50FQMXUF mı yoksa AOC 24" G2460PF tercih etmeliyim?

Bu sistem ASUS M5A97 LE R2.0 üzerine kurulu daha iyi bir ana karta geçmek gerekir mi?
Yorumlarınızı ve daha fazla önerilerinizi bekliyorum buradakiler dışında da parça önerebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci değiştirmeden bilgisayarımı komple değiştirmek istiyorum. Mevcut işlemcim AMD FX 8350. Üzerinde COOLER MASTER MASTERLIQUID ML120L sıvı soğutma var. Isınma problemi yaşamıyorum. Bu sistemin üzerine ne toplayabilirim?

Bu sistem ASUS M5A97 LE R2.0 üzerine kurulu daha iyi bir ana karta geçmek gerekir mi?
Yorumlarınızı ve daha fazla önerilerinizi bekliyorum buradakiler dışında da parça önerebilirsiniz.
Şuan o anakart o seviyede kullanabileceğiniz en iyi anakartlardan kullandım biliyorum 2. el piyasasında şuan altın değerinde :D GTX1060 gözüm kapalı hocam RX570 O VRAMi işleyecek güce sahip olmayan bir ekran kartı. Monitörler denk gibi duruyor tam bakamadım lakin 2side kaliteli markalar. Yalnız işlemci bu ekran kartları ile darboğaza girer mi girmez mi onu bilemiyorum. FX8370 vardı RX570 4 GB ile kullanıyordum bir nebze darboğaza giriyordu bilgin olsun.

İşlemci değiştirmeyeceksen Anakart ve RAMi de değiştirmene gerek yok çünkü bir tık üstü DDR4 e geçmek demek. RAMin 16 GB değilse onu 16 yapabilirsin.

Sisteminizdeki bileşenleri tam olarak yazarsanız daha iyi tavsiyeler verebiliriz size. Bence tüm bileşenleri değiştirmenize gerek yok.

Hazır güzel soğutucun var iken ve ısınma problemin yok iken CPU' yu OC ile yüksek frekanslarda kullanırsan iki ekran kartını da hissedilmeyecek derecelerde yani çok büyük darboğaz olmayacak seviyelerde rahatlıkla kullanabilirsin.

Anakartın M5A97 R2.0' ın kırpılmış hali. Keşke LE olmayan versiyonunu alabilseydin.

Bunun dışında AM3+ soket genel anlamda 1866 FSB ile tam uyumlu çalışan sokettir. Stabilite açısından 1866 MHz RAM kullanabileceğin en iyi frekanstır. 2X8 olarak kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.

Monitör konusunda tavsiyelerim;

Samsung LC24F390FHMXUF 23.5" 4ms (Analog+HDMI) Full HD Fiyatı
Viewsonic 23.6" VX2457-mhd Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar

Örnek olarak gösterdim. Farklı sitelerden aynı modelleri 50-100 TL daha uygun fiyatlara bulma şansın var.

Bende AM3+ soket sistem kullanıyorum. 6 ay önce aldım. İlk 3 ayda 4 anakart değiştirdim. Şiddetle tavsiyem 990 chipsetli bir anakarta geçebiliyorsan geçmen. Ekstra chipset ve genel soğutma blokları, kullanılan devre bileşenlerinin daha kaliteli ve iyi olması, bununla beraber OC potansiyelinin devre bileşenlerinin daha gelişmiş olmasından çok daha iyi olması.

Fakat imkanın varsa kesinlikle elindeki sistemi satıp, güncel bir sisteme geçmeni tavsiye ederim. Geçemeyecek isen de, stabilite açısından BIOS güncellemen yoksa yapmanı, sürücülerin hepsini donanım kimlikleriyle en son sürüm olarak manuel güncellemen ve kasanın hava sirkülasyonu pek iyi değil ise, stabilite açısından ya hava akışı düzgün bir kasaya geçmen ya da kasanın gerekli yerlerine hava akışı düzgün fanlar takviye etmeni tavsiye ederim.

2X4 GB 1600 MHz ram var. Bunun üstüne 2X4 daha alsam işimi görür mü yoksa bu saatden sonra DDR3 almak para kayıbımı? DDR4'e geçmek için yeni ram yeni ana kart ve yeni işlemci almam gerekiyor buda 3000 TL gibi fiyat bindiriyor.

Şimdi sizde AMD FX 8350, ASUS M5A97 LE R2.0 ve 8GB RAM var. Sistemin kalanı nasıl acaba? HDD, kasa, PSU filan.

Şimdi sizde AMD FX 8350, ASUS M5A97 LE R2.0 ve 8GB RAM var. Sistemin kalanı nasıl acaba? HDD, kasa, PSU filan.
Toshiba marka 1 TB HDD var ve Samsung EVO 120 GB SSD var. SSD'de windows 10 işletim sistemi yüklü başka bir şey yok. Thermaltake Element T 700W Psu Mid Tower Bilgisayar Kasası var. PSU içinde gelen dahili olan.

.

Hocam bu sistemin ekran kartı dışında bir şeye ihtiyacı var mı ki? Neden her şeyi atmak istiyorsunuz?

Bana gayet güzel bir sistem gibi geldi.
  • AMD FX 8350 4.0GHz İşlemci
  • ASUS M5A97 LE R2.0 Anakart
  • 8GB (2x4) 1600MHz DDR3 RAM
  • -EKRAN KARTI ALINACAK-
  • Toshiba 1TB 7200RPM 32MB SATA3 HDD
  • Samsun EVO 120GB SSD
  • Thermaltake Element T 700W Kasa
Şöyle yazıp bakınca gerçekten gül gibi bir sistem. Yani eğer değiştirmek istiyorsanız işlemci haricinde hepsini atmak saçma. Tek yapmanız gereken yeni işlemci+anakart+RAM+ekran kartı. DDR4'e geçiş için.

Hocam bu sistemin ekran kartı dışında bir şeye ihtiyacı var mı ki? Neden her şeyi atmak istiyorsunuz?

Bana gayet güzel bir sistem gibi geldi.
  • AMD FX 8350 4.0GHz İşlemci
  • ASUS M5A97 LE R2.0 Anakart
  • 8GB (2x4) 1600MHz DDR3 RAM
  • -EKRAN KARTI ALINACAK-
  • Toshiba 1TB 7200RPM 32MB SATA3 HDD
  • Samsun EVO 120GB SSD
  • Thermaltake Element T 700W Kasa
Şöyle yazıp bakınca gerçekten gül gibi bir sistem. Yani eğer değiştirmek istiyorsanız işlemci haricinde hepsini atmak saçma. Tek yapmanız gereken yeni işlemci+anakart+RAM+ekran kartı. DDR4'e geçiş için.
Peki DDR4 e geçmesem 2X4 GB daha ram alsam çok mu mantıksız olur ?
NOT: Anakart konusunda ufak bir yanlışlık olmuş LE sürümü değil.
ASUS M5A97 R2.0 Anakart.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı