FX-8350 Undervolt Yapma

okay11

Femtopat
Arkadaşlar selamlar. FX-8350 işlemci kullanıyorum. Her oyunda değil fakat bazı oyunlarda oyunun çökmesine sebep oluyor ısınmadan kaynaklı. Boşta 65-70 derece gibi rakamlarla karşılaşıyorum. Termal macunu ve fanları sürekli yeniliyorum. Hatta ve hatta ısınma sorununa fan desteği olması adına vantilatör bile bağlamışlığım var fakat bir çözüm olmadı. Undervolt yapmak istiyorum belki ısınmaya bir katkısı olur diye, yeterli bilgim yok.

Donanım:
M5A97 r2.0 anakart.
FX-8350 işlemci.
GTX 650 ekran kartı.
1600 MHz DDR3 4 GB RAM.
600W Xigmatek PSU.

BIOS ayarlarında bir şeyler denedim fakat işletim sistemi açılmıyordu. Hangi ayarları değiştirmem gerekir?

Benim eski işlemci şu an birader kullanıyor zamanında contac 21 alarak ses ve ısı işini çözmüştüm geçenlerde termal macun yeniledim boşta 40-50 arası çalışıyordu bence direk kule tipine geçin derim kendi stok soğutucusu uçak kaldırıyor oda da çünkü :)

Arkadaşlar selamlar. FX-8350 işlemci kullanıyorum. Her oyunda değil fakat bazı oyunlarda oyunun çökmesine sebep oluyor ısınmadan kaynaklı. Boşta 65-70 derece gibi rakamlarla karşılaşıyorum. Termal macunu ve fanları sürekli yeniliyorum. Hatta ve hatta ısınma sorununa fan desteği olması adına vantilatör bile bağlamışlığım var fakat bir çözüm olmadı. Undervolt yapmak istiyorum belki ısınmaya bir katkısı olur diye, yeterli bilgim yok.

Donanım:
M5A97 r2.0 anakart.
FX-8350 işlemci.
GTX 650 ekran kartı.
1600 MHz DDR3 4 GB RAM.
600W Xigmatek PSU.

BIOS ayarlarında bir şeyler denedim fakat işletim sistemi açılmıyordu. Hangi ayarları değiştirmem gerekir?

Cooler Master Hyper 212 EVO tavsiye edebilirim.

65-70 derece FX işlemciler için maksimum sınırdır. Boşta o sıcaklıklara çıkması normal değil. Stock soğutucu ile bile o kadar yüksek sıcaklığa çıkmaması gerekir. Ya tam oturmuyor ya da kasa içerisi yeterince iyi hava alamıyor. Kule tipi soğutucuya terfi ettikten sonra 4.4, 4.5 GHz'ye bile çıkabilirsiniz.
Fx işlemciler Overclock edilebilirlikleri ile de ünlüdür. Soğutabilirseniz 5.0 GHz'yi bile zorlayabilirsiniz.

Şuan stok sogutucu kullanılıyor.Malesef yenı sogutucu almam suan için mümkün değil donanım değişikliği yapmadan unvervolt işlemi ile ısınmayı azaltmam mümkünmüdür ?

65-70 derece FX işlemciler için maksimum sınırdır. Boşta o sıcaklıklara çıkması normal değil. Stock soğutucu ile bile o kadar yüksek sıcaklığa çıkmaması gerekir. Ya tam oturmuyor ya da kasa içerisi yeterince iyi hava alamıyor. Kule tipi soğutucuya terfi ettikten sonra 4.4, 4.5 GHz'ye bile çıkabilirsiniz.
Fx işlemciler Overclock edilebilirlikleri ile de ünlüdür. Soğutabilirseniz 5.0 GHz'yi bile zorlayabilirsiniz.

İşlemci gücümden memnunum fakat ısınma problemi yaşıyorum overclock değilde undervolt yaparak ısı sorununu çözmek istiyorum mümkünmüdür ?
120 mm 2 fanı ekran kartının önüne ve arkasına denk getirdim.Ekran kartında da pasif sogutucu mevcuttu.Şuanda aida64 stress testlerinde 60 derece oluyor işlemci ve ekran kartı.Ama Vantilatörü kasanın içine üfletiyorum şuan da :D

Sizin ısı probleminiz bence direkt soğutucu problemi. Yıllarca fx8350 kullandım. Sıvı soğutma ile 5 ghz oc bile yaptım. Hiç bir zaman 70 dereceleri gördüğüm olmadı. Acilen adam gibi bir soğutucu alın probleminiz çözülür. FX8350 gibi OC ye müsait bir işlemcide undervolt yapmak gereksiz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı