FX-8350 ve GTX 780 sistem toplama

• Konuyu başlatan ROG
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 70
  • Görüntüleme 5.040
Yani ssd olmasada sistem güzel,hızlı olurmu ?
Allah aşkına ya, SSD olmayınca bilgisayarın hiç açılmayacağını mı sanıyorsun? Anlamadım cidden ben. Biri geliyor diyor, "SSD bilgisayarınızı şöyle yapar, böyle yapar, yüzyılın icadı" diyor, sonra siz her sisteme SSD sokuşturuyorsunuz. Sonra "keşke daha iyi ekran kartı alsaydım" oluyor.

Allah aşkına ya, SSD olmayınca bilgisayarın hiç açılmayacağını mı sanıyorsun? Anlamadım cidden ben. Biri geliyor diyor, "SSD bilgisayarınızı şöyle yapar, böyle yapar, yüzyılın icadı" diyor, sonra siz her sisteme SSD sokuşturuyorsunuz. Sonra "keşke daha iyi ekran kartı alsaydım" oluyor.
Hep Recep ağabey bu hep, GTX770'i 760 yaptığını gördüm SSD koymak için. :(

Aslında bir yandanda sizin söyledikleriniz mantıklı geliyor. Çünkü 320 tl ssd ye vereceğime daha iyi bir ekran kartı alırım.

- - - Güncellendi - - -

Hep Recep ağabey bu hep, GTX770'i 760 yaptığını gördüm SSD koymak için. :(

Peki. Tamam ssd yi kabul ediyorum. Ama neden dvd yazıcıya gereksiz dediniz ki ? Bide anakartta gereksiz demiştiniz. Neden gereksiz olduğunu açıklarmısın bana ?

5 tane bulamam ama şu bir gerçek

Ssd sistemi daha hızlı açar. SSD vs Hard Drive Performance (NCIX Tech Tips #62) - YouTube
Hmm dur bakalım karşılaştıralım;
10ms daha hızlı erişeceksin dosyalara, (1 saniye = 100ms = 1/10)
120-160 MB yerine 500-550MB/saniye dosya aktarım hızına sahip olacaksın, (ne de olsa her gün GB'larca dosya taşıyorsun, ama 120GB SSD'de ne kadar taşıyabilirsin orası muamma.)

10 GB bir dosyayı SSD ile 20.48 saniye de taşıyacakken HDD ile bu işlem 68 saniye sürecektir. (SSD = 500 MB/s, HDD = 150MB/s)
1TB HDD'nin 2 katı fiyatındaki 120GB SSD'yi 12 adet 10GB'lık dosya ile doldururken yarı fiyatındaki HDD'ye bu 10GB'lık dosyadan 12 yerine tam 100 adet sığdıracaksın, ama sende haklısın saniyenin 1/10 hızında bir gecikme yaşayacaksın dosyalara erişirken.

Şimdi bana 250GB ve üzeri olmadığı sürece SSD'yi savunabilecek var mı?

- - - Güncellendi - - -

Anakart konusunda en son Z87-G43 koyduğumda Haluk abi beni uçurumdan aşağıya atıyordu. :D

Bu anakart fazlasıyla yeterli olacaktır; http://www.vatanbilgisayar.com/Anak...vi&vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=69109

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı