Çözüldü FX 8350 ve MSI GTX 970 Düşük FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

MansoryRain

Hectopat
AMD FX 8350, GTX 970, 8 GB DDR3 RAM ve Asus M5A78L anakart içeren bir sisteme sahibim sorun şu;

Tüm oyunlarda (Far Cry, GTA V, BF1, PUBG,Vs..) Ayarlar ultrada iken en az 60 FPS alıyorum ancak sorun şu ki 15 saniyede bir FPS değeri 20 civarlarına düşüyor. 5 saniye sonra tekrar 60 FPS'lerin üzerine çıkıyor sürekli 15 saniyede bir bu olay tekrarlıyor ekran kartının en güncel sürümü (416.16) yüklü. Bu olayı nasıl çözerim ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Cevabınız için teşekkürler, ancak sorun bu değilmiş. Araştırıp çözdüm.
Problem güç kaynağından kaynaklı imiş, güç seçeneklerinden işlemci gücünü en düşük %99, en yüksek %99 olarak ayarladım ve problem ortadan kalktı.
Bu sorunu yaşayan arkadaşlar yukarıdaki yöntemi uygularsa eğer çözüme ulaşacaktır.
Online oyunlarda sahnelere diğer oyuncuların da dahil olduğu sırada FPS düşüşü yaşamanız normal. Efekt yoğunluğu arttığı ve online iletişimi senkronize etmek için ek bir yük oluşuyor bu da FPS droplarına neden oluyor. Tek çekirdek performansı yüksek olan işlemcilerde bu düşüş hissedilir düzeyde olmuyor.

Cevabınız için teşekkürler, ancak sorun bu değilmiş. Araştırıp çözdüm.
Problem güç kaynağından kaynaklı imiş, güç seçeneklerinden işlemci gücünü en düşük %99, en yüksek %99 olarak ayarladım ve problem ortadan kalktı.
Bu sorunu yaşayan arkadaşlar yukarıdaki yöntemi uygularsa eğer çözüme ulaşacaktır.

Çözüm
İşlemci gücünü en düşükte o düzeyde tutarsan, eğer hız aşırtmalı değilse işlemciyi sabit 4.2Ghz değerlerinde çalıştırmış olursun. Masaüstünde hiç bir şey yapmadan beklesen dahi bu değerde çalışacak. Haliyle bu da daha fazla fan dönmesi, ses ve sıcaklık üretecektir. Denge modunda, %15 - %100 değerlerini girdiğinde gene aynı sorunu yaşayacak mısın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…