GTX 970 ve FX 6100 sistem düşük FPS sorunu

Parendinate

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar herkese. Fazla uzatmadan kendi sistemimden ve oyunlarda aldığım düşük performanstan bahsedeyim.

Öncelikle Sistem Özelliklerim;
Ekran Kartı: GTX 970 Strix
İşlemci: AMD FX 6100(3.3Ghz) - AMD FX 8350 (4.0Ghz)'de kullanmışlığım var, aynı sorun devam ediyordu.
Bellek(RAM): 16GB
İşletim Sistemi: Windows 10
Psu: 600W - 750W bir PSU ile de denedim, aynı sorun hala devam ediyor.

Bu sistem ile Grand Theft Auto V'de 40-45 FPS alıyorum. İnternette izlediğim çoğu videoda insanlar bu ekran kartı ile 100-120 FPS alarak oyunu oynayabiliyorlar. En son Technopat'ın GTX 970 ile yaptığı Gta V testini izledim. Oyundaki grafik ayarlarım yaptıkları testteki ayarlar ile aynı.

Bahsettiğim Video

Sorunu düzeltmek için denediğim yöntemler:

- BIOS'u sıfırlamak. (BIOS pilimi de değiştirdim.)
- Driverları silip tekrar yüklemek.
- Format atmak. :D - Windows 7, Windows 8, Windows 8.1'i de ayrı ayrı denedim. Sonuç aynı.

GTA V'in haricinde çoğu oyunda da beklentimi karşılayamadı GTX 970. İnternette araştırma yaptıktan sonra sorunun ekran kartında değil de bende olduğunu farkettim. :D

Hadi her şeyi geçtim, bari WoW oynarken yüksek bir FPS göreyim. Eski bilgisayarım ile hemen hemen aynı performansı alıyorum. Eski bilgisayarım da ekran kartı olarak HD 7850(O.C) kullanıyordum. :D Genel olarak GTA V üzerinden örnek verdim fakat şu an bilgisayarımda Gta V bile kurulu değil. Bu performans sorununu çözene kadar da GTA V oynamayı düşünmüyorum. :D

Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında şuda var.İlk başta fx 8350 almak yerine i5 4460 alınmış olsaydı sorun yaşanmazdı.Artık fx 8350 ile de performans göremiyorsanız bişe diyemem.

Bende de 2 aya kadar fx 6300 ile gtx 960 kullanıyordum. Bence 6300 dahi 960ı besleyemedi halde 6100 gibi bir işlemciye gtx 970 takmak bana mantıklı gelmiyor kusura bakma dostum.. Intel geç sorunlardan kurtul. Bende skylake geçtim 6700k , asus maximus viii hero, 8gb ram 2666 vs. parçalarım bu hafta geliyor testleri atarım siteye..

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı