FX-8350 ve R9 270X tabanlı sistem toplama

Lathander

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba forumda bu işten gerçekten anlayan insanların olduğunu gördüğüm için sistemi almadan önce size danışmak istedim. 2500 TL bütçem var daha önce AMD kullanmadım bu yüzden gerçekten tavsiyelerinize ihtiyacım var. Intel ve Nvidia ürünler biraz tuzlu bildiğiniz üzere. :) Elimde hiç bir parça olmadığı için kasasından DVD sürücüsüne kadar almam gerekiyor ama özellikle anakart, işlemci, ekran kartı üzerine yorumlarınıza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden vakit ayıran herkese çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
bütcem yukarda belirttiğim gibi 2500tl bir soğutucu alma planım yok yeterli olucak bir şey kullanıcam OC yapmayı işlemci için düşünmüyorum. Ekran kartı önerileriniz varsa çok memnun olurum :)

Anakart M5A97 R2.0 yapılıp, RAMler 2x4 GB olarak alınırsa, artan bütçeyi ekran kartına ayırarak R9 280X veya GTX770 alabilirsin.

AMD daha önce kullanmadığım için ekran kartları ve işlemciler hakkında birazcık cesaretlendirilmeye ihtiyacım var aslında. FX 8320 oyun oynamaya yeticek bir işlemcimidir aksi halde intel i5 yada i7 ivy köprülü PCI-E 3.0 ı destekliyicek işlemciler almam performans açısından büyük önemi varmıdır. Çünkü AMD Fx serisi işlemciler PCI-E 3.0 ı desteklemiyor haliyle ekran kartının performansının bir kısmını çöpe atıyormuşum gibi hissediyorum bu konuda tecrübeli beni bilgilendirebilecek biri varmıdır acaba ?

Edit: Amd R7 yada R9 serisi bir ekran kartı intel i5 yada i7 bir işlemci ile uyum sorunu yaşar mı bu sorumuda cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Bütçeyi artırabiliyorsan Intel alabilirsin, performansı daha iyidir tabi ki. Ha, eğer bütçen sabit ve değişmeyecekse, bu durumda ekran kartı için ayrılan bütçeden belli miktar kısman gerekecektir işlemci için. Oyun bilgisayarlarında ekran kartı performansı önemli olduğu için, genelde tercih edilmez bu yöntem. O yüzden AMD işlemciler oyun bilgisayarlarında uygun fiyatları sebebiyle daha çok tercih ediliyor. Tamam Intel işlemciler iyi; ama AMD işlemciler de o kadar kötü değil yani, üzmez seni.

Bu bahsettiğim PCI-E olayı hakkında ne düşünüyorsun ilerde sorun yaratırmı sence ? Bir de ekran kartlarının oyunlardaki FPS testlerine bakabileceğim bir site biliyormusun ?

Çok detaylı bilgim yok benim de; ama genel olarak şu an için o kadar da önemli olmadığı söyleniyor. 2.0 şu an piyasadaki hemen hemen her kart için yeterli deniyor. 3.0 destekleyen şu anakart var: Motherboards - SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0 - ASUS ; ama çok da gerekli olmadığı için daha fazla para ödemeye gerek yok sırf 3.0 destekliyor diye, şeklinde bir kanı var.

Şurada detaylıca anlatılmış sanırım, kendim incelemedim.

PCIe 3.0, AMD FX 8350, Intel 3770K - Forums - PCPartPicker

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı