Çözüldü FX 8350 ve R9 270X Toxic Tabanlı Sistemde Battlefield 4'te Ani Kasmalar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berke Keser

Hectopat
Merhaba arkadaşlar Battlefield 4'ü Origin üzerinden satın aldım. Multiplayer oynarken oyunun ayarlarının low, high veya ultra olması farketmeksizin fps aniden 20'ye 25'e düşüyor, bu durum hem Mantle hemde Directx içinde geçerli.

Asus M5A97 R2.0 kullanıyorum BIOS'um güncel (ver 2201) ekran kartı driverım güncel(Amd 14.2 beta). İşletim sistemi olarak Windows 8.1 kullanıyorum. Oyunum SSD'e kurulu.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Not:Son mesajımda BIOS'a ait iki adet resim ekledim, ayarlarda bir hata görünüyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Driver beta olduğu için olabilir mi acaba ?
Beta olmayan driver ile deneyin bir de.

Sanmıyorum 14.2 ile problem yaşamayan bir çok kullanıcı var Mantle ile yine de denemeye değer. Sağolun öneriniz için. Başka önerisi olan var mı arkadaşlar?

Low ayarlarda dahi aniden 19-20 fps'lere iniyor bu sistemle oyun ultrada rahat oynanıyor normal değil malesef.

Anlatmak istediğimi anlatamadım sanırım Mantle ve DirectX farketmeksizin low/medium/high/ultra ayarlarda fps 70-80 arasında seyrederken aniden 19-20'ye düşüyor oyunu şu anki durumu ile oynayabilmek mümkün değil.

Tamam senin sorununu anladım zaten. Ama FPS düşmesi normal bir şey. Eğer çok şikayetçiysen temiz bir Windows 8.1 kur. Oyunu yeniden kur, driverlarını güncelle ama yine FPS düşecektir. Zaten kendin dedin Low/Medium/Ultra hepsinde FPS düşüyor diye.

Patlama sahnelerinde ve yoğun sahnelerde fps düşmesi tabii ki de normal fakat oyun oynanabilecek durumda değil takılma ve donmalarda var format yolları gözüktü gibi

Windows 8.1 kur, Bios güncelle, sürücüleri ana sitelerinden indir. Sorun kalmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…