Çözüldü FX 8350 ve R9 270X Toxic Tabanlı Sistemde Battlefield 4'te Ani Kasmalar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Denedin mi? Devam ediyor mu sorun? Ekran kartından da olabilir arkadaşim denemediğin yol kalmamış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağınız nedir ?
Corsair Cx 600W. 
Ekran kartında sorun olabilir. Başka bir bilgisayarda dener misin?
Sorun ekran kartında değil oyunda perfoverlay.drawgraph 1 komutu ile grafiği izlediğimde Cpu'da ciddi dalgalanmalar söz konusu. 
Denedin mi? Devam ediyor mu sorun? Ekran kartından da olabilir arkadaşim denemediğin yol kalmamış.
Son çare Windows 7 kurdum bakalım performans nasıl olacak şuan driver kurulumları yapılıyor.

Cpu'da dalgalanmalar oluyor diyorsun. Bunun tam açıklaması nedir bilmiyorum. Asus'a özgü programların tümünü kaldır. Asus Catalyst Control Panelinden Amd Overdrive kabul edip oynama yaptıysan menüden fabrika ayarlarına dön. Ardından BIOS'u sıfırlayıp tekrar dene.

Sorun tekrar devam ediyor ise farklı bir oyunu dene. Yine devam ediyor ise prime95 ile işlemciyi, memtest ile ramlerini, MSI kombistör ile de ekran kartını test et. En az 1 saat.

Cpu'da dalgalanmalar oluyor diyorsun. Bunun tam açıklaması nedir bilmiyorum. Asus'a özgü programların tümünü kaldır. Asus Catalyst Control Panelinden Amd Overdrive kabul edip oynama yaptıysan menüden fabrika ayarlarına dön. Ardından BIOS'u sıfırlayıp tekrar dene.

Sorun tekrar devam ediyor ise farklı bir oyunu dene. Yine devam ediyor ise prime95 ile işlemciyi, memtest ile ramlerini, MSI kombistör ile de ekran kartını test et. En az 1 saat.

Asus'a özgü program kurulu değil, ekran kartına overclock yapmadım stok değerlerde kullanıyorum, BIOS'u da default ayarlara almayı denedim sorun çözülmedi.

Diğer oyunlarda bir problem yok sistem sorunsuz çalışıyor. Problem devam ederse önerdiğiniz testleri gerçekleştireceğim.

Teşekkürler.

Diğer oyunlarda problem yok ise bf4 te sorun olabilir. Oyun klasörü içerisindeki ınstall klasöründekileri kurun.
Ardından oyunu onarın veya güncelleyin.
Punkbuster uygulamasının güncel sürümünü indirip kurun.

Problem mantle ile ilgili arkadaşlar direcx seçilip oyun tekrar başlatıldığında problem çözülüyor cpu ve gpu kullanım olarak birbirini dengeliyor bu da bize mantle'ın bf4 için tam olarak oturmadığını gösteriyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı