FX 8350 ve Seidon 120V Aşırı Isınma Sorunu

Nevzat Akpolat

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

AMD FX X8 8350 işlemcim var, soğutucu olarak da Seidon 120V Plus kullanıyorum cpu ısısı 1 dakika içerisinde 100 dereceye çıkıyor ve bilgisayar kapanıyor. Termal macunu değiştireli 2 hafta oldu. Belki virüstendir diye format atıyordum önceden geçiyordu ve 1 ay sonra tekrar etmeye başlıyordu son 2-3 aydır böyle. Windows kullanıyordum, şuan Niresh Maverikcs işletim sistemim. Vantilatör tutarak dosyalarımı alayım dedim ona rağmen ısıyı düşüremedim. Önerisi olan var mı?

BIOS ayarlarınızı görmek isterdim. Siz OC ile uğraşmadım dediniz gerçi ama aklıma başka mantıklı açıklama gelmiyor.

OC bölümüne girdim şimdi ayarlar resimdeki gibi. Hiç oynamadım

Allah Allah.. Thermal macununu bir değiştirmeyi dene kardeşim ama kaliteli al ve gerekirse technopat inceleme videolarını izleyerek kullan. İnşallah ondandır. @Recep Baltaş çözüm bulamadık birde sen bakar mısın?

Zalman ZM STG2 Super Marka aldım 27 tl ye her yerine değecek şekilde kartla sürdüm işlemciye zaten önceden de kendim değiştiriyordum macunu.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    384,5 KB · Görüntüleme: 344
Benim bir akrabamda benzer sorun vardı, bilgisayar açılıyordu ve ne zaman HD bir video izlemeye kalksa ya da oyun açsa, ara sıra masaüstünde bile işlemci sıcaklığı (o da amd ancak eski bir seri tam hatırlamıyorum) 135 derece oluyordu. Ancak işlemciye dokunduğumuzda o kadar ısınmadığına emindik. Sorunu baya aradık birçok soğutma yolu denedik ama bi sonuca varamadık. Sorun CPU arızası çıktı yeni bir CPU aldığımızda düzeldi. Bence CPU'nuzu kontrol ettirmekte bir fayda var.

Çok nadirde olsa CPU arızalı olabilir. Bence fazla kurcalamadan garantiye yollayın.
Şimdi temizledim koydum kutusuna servise göndermem en iyi seçenek gibi duruyor. Umarım erken döner. Sanırım farklı bir fan kullanmak garanti kapsamında olmuyor o yüzden stok fan sorunlu dedim kaldı ki sorunluda :)) Hepinize teşekkürler arkadaşlar.

İşlemci cpu ölçerden bakınca %100 çalışıyorsa eğer pc'de virüs var demektir, bende yaşamıştım, elle bulup silmek zorunda kalmıştım.
Djen diye bir trojen vardı.

İşin komik yanı CPU ısısı 100 derece gösteriyor BIOS, fan %100 seviyede çalışıyor ve bilgisayar kapanıyor ama elimle kontrol ediyorum CPU nun olduğu kısmı kasa da, soğutucuda buz gibi...

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı