FX 8350'a O.C Yapılırsa En Fazla Kaç GHZ Olur

MehmetAk61

Hectopat
Katılım
30 Ağustos 2014
Mesajlar
72
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yukarıda yazdığım gibi en fazla kaç ghz olur internette gezinirken 8GHZ , 5GHZ yapan kişileri görmüştüm o yüzden soruyorum
 
Kullandığın soğutucuya ve ekipmanlara göre değişir. Anakartta önemli rol oynar. 8 Ghz hıza çıkanlar sıvı nitrojen kullanarak yapabiliyorlar. Sen iyi bir hava soğutma ile 5 Ghz hıza çıkabilirsin lâkin işlemcin takoz çıkmazsa.
 
Overclock yapılan parçaların enerji ihtiyaçları artacağından mutlaka kaliteli ve en az 400 watt lık bir powersupply olması gerekiyor.
Tabi son olarak en önemli konu soğutma.Overclock edilen sistem daha fazla ısınacağı için (en başta cpu) çok daha iyi bir soğutmaya sahip olmanız gerekiyor elinizde ne kadar overclock'a yatkın işlemci yada bellek olsa bile anakartınız overclock icin gerekli belli kriterleri yerine getiremiyorsa eğer overclock yapmak ya imkansız olacak yada bir çok detay ile gereksiz yere uğraşmaktan kabus haline dönüşecektir.

Not: Overclock yapılan bilgisayarlar garanti dışına çıkmaktadır. Ayrıca overclock sırasında donanımınız zarar görür ise kullanıcı hatasına girer.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı