FX 8350E ve HD7870 sistem oyunda donma sorunu

Glamort

Kilopat
Daha fazla  
HDD kullanıyordum, daha sonra HDD'de oyun vs. işlem yaparken sistemim birden donuyordu 45 saniye kadar hiçbir işlem yapılmıyordu, daha sonra PC tekrar kendini topluyordu. Çözümü SSD kullanmaya başlayarak denedim, ilkte bir sıkıntım yoktu. Daha sonrasında C:'yi SSD'ye, D:'yi ise normal HDD'ye kurdum. Oyunlarım HDD'de, sadece sistem SSD'de. Şu anda bir oyuna girdiğimde birden komple PC takılıyor ve bekleyince otomatik restart atıyor ve aranızda mutlaka yaşayan vardır, 8.1 işletim sisteminde winload.exe hatası veriyor. Sistemi kapatıp baştan açıyorum PC sorunsuz bir şekilde açılıyor. Sayın yöneticiler lütfen cevaplayın, gerekirse size PC'yi kargolayacağım. Sistemim ;

• Anakart : Asus M5A78L-M LE/USB3 (AM3R2)
  • İşlemci : AMD FX-8350E
  • RAM: G-SKILL 1866 MHz Tek modül 8 GB RAM
  • Harddisk : Western Digital Black Series 1 TB 64 MB Cache 7200 Rpm
  • SSD : Kingston 120 GB 450 MB / 450MB
  • Ekran Kartı : Sapphire HD 7870 Dual x 2 GB 256 Bit

Anlattığın duruma göre HDD'de bir sorun var gibi.
SSD alarak çözüm için yapılması gereken en iyi şeyi yapmışsın fakat oyunları yine HDD'ye kurmuşsun. Yani HDD yine faaliyette. Oyunları HDD'den oynadığın için aynı hata halen devam ediyor.
Bu durumda HDD değişimi yapılması veya oyunların SSD'ye aktarılması en iyi çözüm olur.

Anlattığın duruma göre HDD'de bir sorun var gibi.
SSD alarak çözüm için yapılması gereken en iyi şeyi yapmışsın fakat oyunları yine HDD'ye kurmuşsun. Yani HDD yine faaliyette. Oyunları HDD'den oynadığın için aynı hata halen devam ediyor.
Bu durumda HDD değişimi yapılması veya oyunların SSD'ye aktarılması en iyi çözüm olur.

Peki hocam durum öyleyse işletim sistemi neden hata veriyor ben bu konuda takıldım yani o zaman görev yöneticisinden çıkış vs. işlem yapılabilmesi gerekmez mi? Önceden sistem kendini topluyordu şimdi bekleyip reset atıyor kendi kendine ve sonra resimdeki gibi bir hata veriyor(Resim alıntı).

FileDownloadHandler.jpg

Donanımsal sorunlarda mavi ekran alınabilir, bu HDD de olabilir.
Aşağıdaki bağlantıdan HD Tune indirip health ve error scan taraması yapıp ekran görüntüsü ekleyin.

HD Tune Pro

Donanımsal sorunlarda mavi ekran alınabilir, bu HDD de olabilir.
Aşağıdaki bağlantıdan HD Tune indirip health ve error scan taraması yapıp ekran görüntüsü ekleyin.

HD Tune Pro

Hocam bu işlemi yaparken gene aynı sorunu yaşadım. Ve sinir olup komple sistem temizliği yaptım. SSD nin kablosunu değiştirdim ve şu anda bir sorun gözükmüyor bir sıkıntı yaşarsam geri dönüş yapacağım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı