FX 9370 ve R9 280X sistem PUBG'de restart atıyor

Selim Ateş

Kilopat
Aslında forumda farklı konu başlıkları altında bu soruna değinilmiş. Özellikle PUBG oynarken bilgisayarın aniden restart atması.

Aşağıda özelliklerini belirttiğim bilgisayarım PUBG oynarken ve birkaç defa da Premier Pro'da içerik oluştururken bu problemi yaşadım. PC'yi 2013 yılında kendim topladım ve o günden beri sorunsuz kullanıyorum, bu sorun son AMD Radeon Adrenalin 2019 güncellemesinden sonra baş gösterdi. Sorunu çözümü için sırasıyla ;
  1. Kayıt defteri ve diğer Windows 10 ayarlarını default yaptım
  2. PUBG'yi kaldırıp yeniden yükledim
  3. Virüs taraması yaptım
  4. Adrenalin sürücülerini kaldırıp tekrar yükledim
  5. Eski AMD sürücülerinden de bir kaç tanesini denedim
  6. Ses kartı sürücülerini kaldırdım ve teke düşürdüm(sistemde birden fazla ses kartı vardı)
  7. Sorunun PSU'dan kaynaklı olabileceğini düşündüğümden birkaç farklı yazılımla sistem yük altındayken ya da boştayken voltaj değerlerini takip ettim.
  8. Temiz UEFI Windows 10 kurulumu yaptım sadece sürücüleri yükleyerek PUBG'de denedim
  9. Bellek tanılama aracı ile RAM testi yaptım
  10. Sistemde overclock yok RAM'ler XMP olarak çalışıyor, yine de BIOS ayarlarını sıfırlayarak da denedim
  11. Tekrar PSU'ya odaklanıp Prime95 ve Furmark aynı anda test ettim HwMonitor ve AI Suite ile voltaj ve sıcaklık değerlerini gözlemledim ekte resimleri mevcut.
  12. PC'yi fiziksel olarak kontrol ettim tozlanma, kısa devre, gevşek yanlış takılmış kablo vs. için

PC;
  • Asus Crosshair V Formula Z Anakart
  • Asus R9 280X Ekran Kartı
  • AMD FX9370 işlemci
  • Thermaltake Extrem 3 sıvı soğutma
  • Gskill Ripjaws 2133 MHz DDR3 Bellek
  • Samsung SSD C diski
  • Kingston SSD D diski
  • WD Hdd 4 Tb

Sonuç olarak hiçbir şey bulamadım, herhangi bir donanım arızalı olduğunu gösteren hiçbir kanıt yok. Yazılımsal olabilecek tüm sorunları eledim, şimdi ne oldu da sorunsuz bir şekilde oynadığım bir oyunu sürekli restart yüzünden oynayamaz oldum merak içerisindeyim. Malum PC donanımları pahalı gidip yeni bir PSU alıp bir deneyeyim bakayım sorun çözülecek mi diyemiyorum, kaldı ki onun da bozuk olduğunu gösteren bir belirti yok.

Benim atladığım sizin öneriniz olabilecek bir şey varsa, lütfen bu konu altında yorumlarınızı paylaşın. Şimdiden yorum yapan herkese teşekkürler.

1.jpg
2.jpg
Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok estağfrullah .
Değerler maksimum macun yenilemeyi 1 ay önce yapmıştım zaten.Evet ama Psu değerlerinde de bir peoblem yok gibi enteresan bir durum
Artık photoshopta da yapıyor sanıırım sorun ekran kartında
Artık Furmark testinde de Restart yapıyor sanırım sorun Psu da değil Gpu da

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı