FX-9370 yerine Intel vs Ryzen

HomerosMagnus

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Şu anda Asus Sabertooth 990 FX anakart üzerine FX-9370 işlemci, 8 GB RAM (1886 MHz) bulunmakta. Hem işlemciyi güncellemek hem de RAM miktarını 16 GB yapmak ve frekansını yükseltmek istiyorum. AMD Ryzen serisine gözüm kayıyor 1600x gibi. Fakat bir AMD kullanıcısı olarak AMD almalı mıyım yoksa bir 7700k almak daha mı mantıklıdır? Karar veremedim. Sadece anakart, RAM ve işlemci değiştiricem. Diğer parçalardan yeterince memnunum.
  1. Soğutucu olarak CM Seidon 120V bulunuyor Intel uyumu mevcut fakat Ryzen seririsi için AM4 aparatı birkaç hafta kadar daha TR'de bulunamayacak sanıyorum.
  2. Ekran kartı olarak Evga GTX 1060 SSC modeli bulunuyor. (1080P monitör mevcut)
  3. Bilgisayarın performans beklentisi oyun amaçlı olacak benim için diğer iş amaçlı kullanımlar için yeterli olacaktır işlemci isteyen bir iş kullanımım olmayacak.
  4. Kafamı kurcalayan bir diğer nokta ise i7 7700K 4 çekirdek 8 izlek sahibi. Üç yıl kadar bu işlemci yeterli olur mu yoksa bir Ryzen kapasitesine ihtiyaç duyulur mu? (Sistemin en az 2-3 yıl idare ederin üstünde kalmasını istiyorum)
  5. İşlemci, anakart ve RAM için tavsiye istiyorum kısacası bütçe ile ilgili herhangi bir kısıtlamam yok mantıklı olduğu sürece. F/P'den biraz performansa kaymak da mümkün. Bir sonraki hafta sonuna kadar sistemi güncellemiş olmak istiyorum.
Tavsiyeleriniz ve bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Ryzen işlemciden yana oy kullanırdım. Ryzen ile yeni bir akım başladı denebilir. Ryzen 5 serisi bir işlemci ve B350 anakart sizin için yeterli olucaktır. Yüksek hızda bellek ekledinmi yanında tadından yenemz. Eğerki İ7 7700K tercih ederseniz zaten otomatikmen K ibaresinden dolayı bir fark ödüyeceksiniz, Z270 anakartlar içinde aynısı geçerli. Ryzen tercih ederek artan bütçe ile sisteme SSD veya HDD eklenebilir, bellek kapasitesi artırılabilir. Fakat oyun ağırlıklı kullanıcaksınız, o zaman H270 ve İ7 7700 işlemcide tercih edebilir. Yani artık her keseye, birden fazla çözüm var.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı