FX 9590 Sistem Donma ve Kitlenme Sorunu

İsa Duman

Hectopat
Daha fazla  
Ben bilgisayar topladım. 1 ay oldu. Topladığım günden beri bilgisiyar donuyor, kendini kitliyor. Kasma yok, kapanma yok ama sadece donuyor. Res atmayınca da düzelmiyor. Res attıktan sonra 30 dakika içinde tekrar kitleniyor ve böyle devam ediyor. İnanın bilgisiyardan hiç tat almıyorum soğudum bile. Bu konu hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim !

Parçalar;
ANAKART : SABERTOOTH 990FX R2.0
İŞLEMCİ : AMD FX 9590 4.7 16 MB 220W
FANI ; AKASA VENOM INTEL 775,.. AM2/AM2+/AM3... ---
RAM 8 GB DDR3 1600 MHZ HI LEVEL X2 SSD
SAMSUNG 750 EVO 250 GB 2.5G EKRAN KARTI
GIGABYTE NVIDIA GTX 750Tİ 4 GB DDR5 128 BİT
HARDDISK TOSHIBA 1 TB 720 RPM 32 MB HARDDİSK
POWER 750 WOLT

Sorunu çözerseniz teşekkürler...

Not! BIOS ayarlarini youtubden ayni anakart ve ayni işlemciye göre yaptim ama genede kapaniyor. İşletim sistemim win 10. Youtubede videonun altında paylaşmıştım sosyalde konu açın bir bakalım demişti technopat !

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi soğutamıyor olabilirsiniz. Bir sıcaklık ölçüm programı indirip sıcaklığı gözleyin. Sıcaklık sürekli artıp belirli bir noktadan sonra donuyorsa, soğutucu almanız lazım. 9590'ı soğutmak gerçekten çok zor. PSU'nuz markasız Çin malıysa, ondan kaynaklı bir sorun da olabilir. Bazı PSU'lar 750W gözüküyor ancak verdikleri güç 300 Watt. Böyle bir durum varsa, o da bu soruna yol açabilir.

İşlemciniz ısınıp çarpan düşürüyor olabilir. 220w TDP'li bir işlemciden bahsediyoruz. Hardware Monitor veya Aida64 gibi yazılımlarla sıcaklıkları bir kontrol edin boşta ve yükte.

kontrol ettim tamyükte ısı derecesi normal ama bilgisiyar kendini kitliyor res atmayınca düzelmiyoır windows 10 dan kaynaklı olabilirmi sabertooth win 8 uyumlu res atmayınca düzelmiyor res attıktan 10 15 dakka sonra gene kitleniyor +++

kontrol ettim tamyükte ısı derecesi normal ama bilgisiyar kendini kitliyor res atmayınca düzelmiyoır windows 10 dan kaynaklı olabilirmi sabertooth win 8 uyumlu res atmayınca düzelmiyor res attıktan 10 15 dakka sonra gene kitleniyor +++
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şurada adamın yaptıklarını yapın. Olmazsa "Turbo" özelliğini kapatın. Düzelecektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı