FX 9590 sistem donuyor

hasan basri

Hectopat
Daha fazla  
2 ay önce bir sitem topladım özellikleri.

• AMD FX 9590 işlemci
  • Gigabyte 970A-UD3P anakart
  • AMD Radeon R7 270 sapphire ekran kartı
  • Corsaır vengeance pro series 2x4 8 gb 1866 mhz ramlar
  • Cooler master hyper 212 evo soğutucusu ayrıyetten cooler master sickleflow 120 2000 rpm Fanıda bu soğutucuya ekleyip çift fan taktım.

Bu sitemde oyun oynarken bilgisayar donuyor acaba anakartın işlemci desteği olmadığı için mi yoksa ekran kartı kaynaklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanların ikiside aynı yönde işlemci 40 deceden yukarı çıkmıyor zaten. Sorundan dolayı bi upgrade yaptım işlemci soğutucusunda.
Fakat bi faydası olmadı ekran kartıda max 60 derece gördüm. Sistemde sıcaklık olarak çok sorun yaratmıyo anakartın bu işlemciye desteği yok yeni bios ta hiç açmıyor. Bilgisayarı hata veriyor ben eski sürümüyle kullanmaya devam ediyorum şuan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı problemi bizde yaşadık, sistem şu şekilde;

AMD FX 9590
Msi 970 gaming
Gskill 16 gb 2133 ram
Sapphire R9 290 Tri-x
Fsp 700 watt PSU
Sistem V300 120 gb ssd'ye kurulu.

Sistem bir süre sonra kilitleniyor.Tüm sistem bileşenleri yenileri ve muadilleri ile değiştirildi, sistem çeşitli benchmark testlerinde saatlerce stress testine sokuldu.Sistem bileşenleri boşta ve yükte normal sıcaklıklarda geziyor.Fakat bir süre sonra kilitleniyor.Ülkemizdeki anakartlar 140 watta kadar cpu destekliyor ve bu işlemci 220 watt istiyor.Aynı işlemci Crosshair formula Z ye kuruldu 1000 watt psu ve sıvı soğutma ile yine kilitlendi.Bu işlemci yerine 8350 ye yönelmek çok daha mantıklı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı