FX-9590 stres testinde 15 dakikada kapanıyor

twist of fate

Centipat
Daha fazla  
İşlemcimin oyunlardaki ısınma durumu pek hoşuma gitmiyordu ve stres testi yapmaya karar verdim. CPU-Z üzerinden yaptığım CPU stres testinde ilk 3-4 dakika 55-57 derecede olup 10 dakikaya yaklaşınca sıcaklık 70 dereceye çıkıyor ve 14-15 dakikalardayken +80 derece oluyor ve sistem kendisini kapatıyor bunun normal olmadığını düşünüyorum. Soranlar olacaktır termal macun 2 hafta önce yenilendi ve fan güzel bir şekilde yerleştirildi.

Anakart: ASUS Sabertooth 990FX r2.0
CPU fan: Modelini bilmiyorum tek bildiğim 4 bakır borulu Thermaltake olduğu. (bir süre sonra çalışmamaya başladıkları için kasanın ön fanlarını onların yerine takmıştım)
Kasa: Dark N10 (ön fanlar yok ve üstteki fanlardan biri çalışmıyor egzoz fan ise kafasına göre bazen çalışıyor bazen çalışmıyor... Kasayı kapağı açık bir şekilde kullanıyorum*)

Not: İşlemci 4.42GHz'de ve düşük voltajda çalışıyor AMD Turbo Core kapalı (stock: 4.72GHz) boştayken sıcaklık 4-24 derece arasında.

Önden hava girişi yok içeri taze hava girmiyor egzoz fan Allah'a emanet demişsiniz üst fan yok sıcak hava içerde dönüyor atamıyor normal hocam zaten diğer bakımları yapmışsınız.

Haklısınız.
Bir şey soracağım CPU fanın sabit 1100RPM de çalışması normal mi peki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı