FX İşlemciler Darboğaz Sorunu

Makaleler
31
Yer
Artvin
Daha fazla  
Meslek
Bilgi Teknolojileri Bölge Uzmanı
Arkadaşlar sisteme yeni güç kaynağı almakla kalmayacağım güzel bir ekran kartı ve yüksek çözünürlüğe sahip bir monitör almayı düşünüyorum. Araştırma yaparken FX işlemcilerin dar boğaz yaptığını okudum. Üzerine düşüp bayağı bir araştırdım. Çoğu FX kullanıcıları aldıkları kartların dar boğaza maruz kaldıklarını okudum, örneğin Sapphire'in R9 290 TRI-X OC GDDR5 4GB 512Bit ekran kartının FX8120 işlemcisinde 4.9 GHz'e overclock'lu çalışmasına rağmen dar boğaz yapıyormuş. Bende FX8350 var. Hangi ekran kartı dar boğaz yapar? Hangi ekran kartına kadar alabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
FX8350'ye hiçbir ekran kartı dar boğaz yapmaz. Yapsaydı ben 770'i tam performans kullanamaz olurdum.
Ayrıca 8120 4.9'da çalışacak ve dar boğaz yapacakmış birde? 760G çipsetin ilk anakartlarını kullanırsa çipsetin geriliğinden oluşan dar boğaz yaşanır elbette. O onun kalitesiz donanım kullanmasından kaynaklı bir sorun.

Dar boğaz yapıp yapmadığını nasıl anlarız ? Fps düşüşlerinden mi ?

Gpu Z kur bilgisayarına. Ekran kartının Gpu_Load'ı %99'a kadar çıkıyorsa işlemcin ekran kartının yükünü başarılı bir şekilde kaldırıyor demektir. Fx 8120'ye bile darboğaz yapacak tek Gpu'lu bir ekran kartı henüz çıkmadı.

Peki neden amd fx işlemciler kötüleniyor ?

Fx işlemcileri bende sevmiyorum kardeşim. Nedeni ise çekirdek başına performansının çok kötü olması. Tamam toplam yükte Fx 8120, İ5 4460'a eşit geliyor ama Fx 8 çekirdeki, İ5 4460 ise 4 çekirdek. Hal böyle olunca yarı yarıya bir performans kaybı oluyor. Çünkü oyunların çoğu 2 veya 4 çekirdek kullanıyor. Örneğin: Call of Duty AW. Bu oyunda Fx 9590 gibi bir işlemci İ3 3xxx'in performansını bile geçemiyor. WOT, LoL, Dota 2 gibi oyunlarda Amd Fx işlemcilerde çok sık ani Fps düşüşü yaşanıyor.
Bütün bu dez avantajlar yetmezmiş gibi bir de ortalama 125 watt güç çekiyorlar. Fx işlemcilerin oyunu kodlama tekniğine çok yanlış. Öyleki 60 Fps alacağın bir oyunu 45 Fps ile oynuyorsun, ekran kartını yoruyor çünkü. (ÖR: FarCry 3, Shogun 2 gibi.)

Kopyala - yapıştır yapıyosun heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…