FX X4 4100 sisteme R9 380

efe.e

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim orta seviye bir oyun bilgisayarım var özellikleri şu şekilde:

• AMD FX X4 4100 Soket AM3+ 3.6GHz 12MB Cache 32nm İşlemci
  • CORSAIR 8GB (2*4GB) Vengeance 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
  • HD 6790 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

Ben şimdi bu sisteme paraya kıyıp tutupda lök diye R9 380 alıp taktım diyelim ne kadar performans kaybı olur? Kayıp olmaması için neleri değiştirmem, upgrade etmem gerekir bunun sebepleri ne? Detaylı olarak açıklarsanız sevinirim teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir ? Mesela 600 TL'ye yakın bir fiyata i5 4460 bir işlemci alabilirsiniz ama ona uyumlu bir anakart almanız gerekir. Halihazırda AM3+ anakartınız varsa(sanırım var) ve yeni anakart almak istemiyorsanız en düşük FX6300 almalısınız aslında benim tavsiyem FX8350'dir. Eğer bütçeniz yetiyorsa sistemi İntel platformuna da kaydırabilirsiniz

Intel sistem için bir de arkadaşa masraf çıkartmayalım. 400 Lira olan iş, arkadaşımıza 1000 Lira patlamasın.
AMD FX X6 6300 alabilirseniz çok rahat kullanabilirsiniz alacağınız ekran kartı ile.

FX 8320 alıp daha sonra ekran kartı ekleyebilirsin ama daha sonra bütçem olmaz diyorsan FX 6300 al elindeki ekran kartını sat ekran kartı al. PSU yeterli değilse PSU'da alman gerekebilir.

Önerileriz için çok teşekkürler işlemcileri inceleyeceğim ben şu anki sistemimden memnunum upgrade için de acelem yok en iyi upgrade i nasıl yaparım ı araştırıyorum

Edit:Kartları biraz inceledim ama şimdi XF 4100 320TL X6 6300 360 TL alıcakken X8 8350 mi alsam yoks 6300 rahat götürür mü beni

Son düzenleme:
İşlemci bilgisini yanlış vermişim. Sistemimde FX 6100 mevcutmuş. Bilgisayarı toplattırdığım yere FX X4 4100 takmasını söylemiştim ancak oradaki adama herhalde daha iyisini takayım diye bunu takmış aynı fiyata. Aynı mevzuları FX 6100 için değerlendirip tekrar ele alabilir misiniz? Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı