FX4100 Sistemde kasma sorunu

Salam kedi

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar benim bir bilgisayarım var ama ne yapsamda çok yavaş çalışıyor ne yapmam lazım artık sıkıldım.

İşlemci: FX4100
Ekran kartı: HD4850
Anakart: MSi7641
RAM: 8 GB 4x2 DDR3
Depolama: 500GB hard disk
Fan: Stok fan
Kasa: Cooler Master CMP-350

Bir çözüm bilen varsa yazsın yavaş PC'den bıktım hiçde bütçem yok ama zamanla biriktirebilirim.

Sisteminde SSD yok sanırım, SSD al ve format atarak Windows'u baştan kur. Ayrıca maalesef sistemin eski, çok yüksek bir performans beklentin olmasın.

Hard disk kullanıyorsunuz, muhtemelen eski bir HDD ve ciddi oranda performans kaybına uğramış. Sistemi gündelik işler için kullanıyorsanız ucuz yollu bir 120 veya 240 GB'lık SSD ile gündelik performansı iyileştirebilirsiniz, yani bir Samsung EVO almaya gerek yok ancak gidip Turbox gibi markalara da yönelmemek lazım. Ancak 11 yıl önce çalıştığım iş yerinde FX 4100'lü bir bilgisayar vardı, performans konusunda özellikle ısınması ile birlikte biraz can sıkan bir işlemci.

Sisteminde SSD yok sanırım, SSD al ve format atarak Windows'u baştan kur. Ayrıca maalesef sistemin eski, çok yüksek bir performans beklentin olmasın.

Hiçbir performans beklentim yok yeter ki bilgisayar hızlansın ana ekran işleri hızlansın LoL'e gireceğim 1 saat bekliyorum lobiye girmiyor.

Çok ısınıyor harbiden ama termal almaya durumumda yok ıssız bir yerdeyim ve yeni taşındığım için bilmiyorum yakında ne var.

HDD kullanıyorsunuz ve sisteminiz de eski. Soruna çözüm olarak SSD alabilirsiniz.

Peki SSD alırsam ne almamı önerirsiniz en ucuz çözüm olarak.

Ben olsam yukarıdakini tercih ederdim, zira hem kalite farkı hem de 2 kat depolama kapasitesi var. Alttaki SSD'yi kötüleyecek arkadaşlar için bütçe bu kadar kısıtlı ise çok da bir alternatif kalmıyor.
Termal macun olarak da o sistem için bence yeterli bir seçenek, daha iyileri elbette var ancak bütçeyi zorlamamak adına 100 TL altı gri renkli merdiven altı macunları almaktansa daha iyi bir seçenek.

Son düzenleme:

Çok sağ olun ben bu konuyu unutmazsam alırım bunları 2 ila 3 haftaya hepiniz çok sağ olun

Özellikle eski bir HDD kullanıyorsan muhtemelen bad sector var ve bu yüzden çok yavaş, ayrıca ısınma sorunu da yavaşlatır. Üstteki arkadaşın attığı macunu alabilirsin. Ayrıca geçenlerde 500'e Goodram'in bir SSD'si vardı 250GB'dı sanırım, indirim hala devam ediyorsa bulursam onu da atarım o da iyidir.

Atarsan iyi olur bir bakarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…