FX6100 OC sorunu

Burak055

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, öncelikle forumun yabancısıyım, konuyu yanlış yere açmış olabilirim, belirteyim.
Benim sorunum, bundan bir kaç ay önce yaptığım overclock işlemiyle ilgili bir sorun. Önceleri 10-15 günde bir aldığım hata şimdi 2-3 günde bir tekrarlıyor. Yaptığım overclock sonucu, pc gerek yük altında yada boşta olsun, bir mavi ekran hatası veriyor. Altta 45'den başlayıp 5 er 5 er sayarak artan bir sayı var. 100 e tamamlayınca siyah ekranda 3-5 sn bekleyip, pc yi yeniden başlatıyor. Sorunun voltaj ile alakalı olabileceğini düşündüm, başta 0.050'lik voltajı, 0,075 olarak ayarladım, fakat sorun yine aynı şekilde devam ediyor. Isınma ile ilgili olabilir dedim fakat sistem bileşenlerini kontrol ettiğimde herhangi bir anormal sıcaklık gözlemleyemedim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Bu arada sistem:

Gigabyte 970A-UD3 + Amd fx 6100 + gskıll 2x4 1600Mhz (Sniper) Bellek + PowerColor HD7850 1GB + Xigmatek Midgard ile beraber 600W PSU vs.

Psu belirttiğim gibi xigmatek 600W. Stok fan kullanmama rağmen ve bilgisayarı 2-3 saat yük altında bırakmama rağmen 58 dereceden yukarısını daha görmedim. Zaten kasanın üst kısmından sıcaklık belli oluyor.

Psu belirttiğim gibi xigmatek 600W. Stok fan kullanmama rağmen ve bilgisayarı 2-3 saat yük altında bırakmama rağmen 58 dereceden yukarısını daha görmedim. Zaten kasanın üst kısmından sıcaklık belli oluyor.
Bilmiyorum, bence bilgisayarını servise gönder ya da güvendiğin bir bilgisayarcıya göster.

Konu sahibinin üzerine konu kilit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı