Windows'tan MacOS'a alışmak kolay mı?

@TheMetehan kısayol konusunu da duymuştum evet. Alışmak biraz uzun sürecek sanırsam 😀.

Benim için MacBook alma nedenlerimden biri de hafif (taşınabilir) olması, sürekli şarj konusu hakkında endişelenmeme gerek olmayacak olması ve Apple marka bir telefon ve kulaklık kullanıyor olmam.

Aynı zamanda RTX 2070s ekran kartlı bir oyuncu bilgisayarına (laptop) da sahibim.

@fvhd hocam öncelikle hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanızı diliyorum. Ücretli uygulamalar biraz can sıkacak gibi duruyor malum zaten pahalı bir bilgisayar alıyoruz.

@Hexcc iyiymiş hocam sonra bir de tekrardan Windows'a alışmakla uğraşırız 😅.

Anladım hocam, almışken en güncelini alayım diyordum aslında. Sanırsam dokunmatik ekran gelebilirmiş yeni MacBook modellerine.

Gerçekten güzel duruyor hocam. Umarım ben de sizin gibi güzel deneyimler yaşayabilirim.

Windows bilgisayarı aktif kullanıyorsan alışmakla uğraşmazsın da benim gibiysen kendini uygulamayı kapatmak için alt Q basarken bulman çok muhtemel 😃. Video izlemek, ara sıra video çekmek nadiren de oyun oynamak için belki açıyorum kasayı 😄

@icantbreathe doğru diyorsunuz hocam. Pek fazla ağır iş yapacağımı sanmıyorum aslında önce aklımda Air modelleri vardı ama onda fan olmaması ve Pro modellerdeki daha büyük ekran boyutu seçenekleri olması güzel. Büyük ekranı fazlasıyla seven biriyim çünkü 😀.

@Crexyyy çok acil ihtiyacım yok hocam. M6 modelleri 2026 sonlarına doğru mu çıkar acaba? Gerekirse 1 yıl daha şu anki bilgisayarımı kullanabilirim.

@Hexcc evet hocam Windows bilgisayarımı da kullanmayı düşünüyorum ama asıl ağırlığımı MacBook’a vermeyi planlıyorum.

@icantbreathe doğru diyorsunuz hocam. Pek fazla ağır iş yapacağımı sanmıyorum aslında önce aklımda Air modelleri vardı ama onda fan olmaması ve Pro modellerdeki daha büyük ekran boyutu seçenekleri olması güzel. Büyük ekranı fazlasıyla seven biriyim çünkü 😀.

@Crexyyy çok acil ihtiyacım yok hocam. M6 modelleri 2026 sonlarına doğru mu çıkar acaba? Gerekirse 1 yıl daha şu anki bilgisayarımı kullanabilirim.

@Hexcc evet hocam Windows bilgisayarımı da kullanmayı düşünüyorum ama asıl ağırlığımı MacBook'a vermeyi planlıyorum.

Ne zaman çıkacağını veya fiyatlarını bilemem. Şahsen Air'ler acayip uygun bence piyasaya göre, düşünebilirsiniz. Acelesi olmasa bile uzun uzun götürürler.

@Crexyyy daha M5 çıkmamışken M6 için bir şey demek elbette zor. Air modelleriyle ilgili fansız olması beni biraz korkutuyor hocam.

Yapacağınız şeylere bağlı. Sınıf arkadaşlarımın çoğunda gördüğüm kadarıyla Air modeli var birkaçı ile görüştüm gayet memnunlardı. Ben Pro tercih etmiştim ekran ve hoparlör vs için. Ağır işler harici genel şeylerde ısı kontrolü iyidir yani. Ama beklemek isterseniz illa ileride gelecek olanlara OLED ekran belki base modele 120Hz 512 SSD gibi şeyler gelecektir.

Mac ve Linux tarafina alisinca Windows iskence gibi geliyor. 1-2 haftaya gayet rahat kullanirsin. Excel konusunda bir tecrubem yok, nadiren de olsa Excel dosyalarini acmam gerektiginde hic sorun yasamadim ama uzmanlik isteyen bir kullanimda eksik kalabilir, bilemiyorum.

Oyun olarak oynadigin oyunlar Mac destekliyor mu arastirabilirsin; destekliyorsa cok muhtemelen rahat oynarsin. Ben zaman zaman isinma sorunu yasadim oyunlarda ama gunluk kullanimda cok sessiz ve serin calisiyor ( pro m1 ).

Windows kullandigim zamanlardan en cok ozledigim ozellik alt+tab menusu. Mac tarafinda default gelen yonetim yetersiz bence; ekstra programlar kurarak bu sorunu asabiliyorsun elbette.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı