FX6100 sisteme OC yapılabilir mi?

Enes Konuk

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba herkese, iyi sosyaller. Sorduğum soru saçma olacak ancak yardım almak istedim. Elimde eski masaüstü bilgisayarım var.
Anakart ASUS M5A78L-M LX3.
İşlemcisi AMD FX6100.
Ekran kartı OEM HP RX460
Şimdi bu sisteme ikinci elde ekran kartı işlemciye kule soğutucu alıp overclock yaparak biraz performans artışı sağlamam mümkün olur mu? ( CS2, Rainbow girebilmem ve günlük kullanım için)
Yardımcı olursanız sevinirim. Mantıklı olur mu olmaz mı? Sıfır bilgisayar dizmek istemiyorum, şu anda buraya ayıracak bütçem yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese, iyi sosyaller. Sorduğum soru saçma olacak ancak yardım almak istedim. Elimde eski masaüstü bilgisayarım var.
İşlemcisi AMD FX6100.
Ekran kartı OEM HP RX460.
Şimdi bu sisteme ikinci elde ekran kartı işlemciye kule soğutucu alıp overclock yaparak biraz performans artışı sağlamam mümkün olur mu? ( CS2, Rainbow girebilmem ve günlük kullanım için)
Yardımcı olursanız sevinirim. Mantıklı olur mu olmaz mı? Sıfır bilgisayar dizmek istemiyorum, şu anda buraya ayıracak bütçem yok.

Hocam overclock ile maksimum %10 performans arttırılabilir, bu da demek oluyor ki örneğin 30 FPS aldığınız bir oyunda %10 maksimum olarak yaptığınız overclock 3 FPS ekleyerek FPS'inizi 33e çıkaracaktır. Benim kendi fikrim buna değmez.

İşlemcisi AMD FX6100.
Ekran kartı OEM HP RX460
Çok etki etmeyecektir fakat şu makale işinize yarar. FX 4100 Overclock Rehberi
Burada verilen rehbere göre kendi BIOS ayarlarını düzenle, FX6100 ile stabil 4Ghz görebilirsin, 4.1 4.2 deneyebilirsin. Her OC sonrası stabilite ve stress testine sok, bir hata alırsan misal 4.25 yaptın ve hata aldın, 4.2'ye çek hata almazsan kullanabilirsin... gibi. Ancak sistem bileşenlerinin kalitesine ve senin yaptığın ince ayarlara bağlı olarak stabil bir çalışma yada parçaların zarar görme riskleri de var - bunu göze alıyorsan ufak ufak deneyerek ilerlemeni öneririrm.

Anladım ancak attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değecek mi önemli olan da o. Ekran kartında bir değişikliğe gidilir mi ? İşlemcide darboğaz yaşatmayacak şekilde ona da upgrade yapmalı mıyım, yoksa aynı kart kalsın mı.

Anladım ancak attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değecek mi önemli olan da o. Ekran kartında bir değişikliğe gidilir mi ? İşlemcide darboğaz yaşatmayacak şekilde ona da upgrade yapmalı mıyım, yoksa aynı kart kalsın mı.
Bu sokete yapacağınız her değişim masraftan öteye gitmez rekabetçi oyun oynuyorsanız hız aşırtmayı deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı