Fx6100 sisteme upgrade tavsiyesi

Arkadaşlar elimde laptop var. Satabilsem iyi bi sistem toplayacam ama. Satamazsam mecburen 1500 tl ye ne yapabilirsem. Ben 970 alırım diye düşünmüştüm. Ama psu ve işlemciden sıkıntı çıkıyor.

Hocam peki psu yeterli olurmu 960 taksam ? Birde bf hardline da performans olarak akıcı bir şekilde oynatır mı ?

GTX 960'da FX-6100 ile 1440x900'de yüksek ayarlarda 55+ FPS alıyorum. BF 4'de de 60 FPS ve üzeri alıyorum. Fakat durum GTA 5'de farklı. GTA 5 işlemciye bakıyor. Kafadan bir hesap yapsak seninle.
1)GTX 960 750 TL
2)4 GB RAM 130 TL
3)Geriye 620 TL kaldı.

Ben olsam i3-4160 alırdım. Üstüne de anakart. Hiçbir şekilde darboğaz olmaz i3 ile. Ama FX-6100 ile olur GTA'da ve başka oyunlarda. He yok işlemci kalsın biraz daha diyorsanız da kalsın. Şuan Shadow of Mordor ve Witcher 3'de darboğaz yapmıyor. Ama seneye gelecek olan oyunlarda elbet olacaktır.

620 tl bütçe kalıyor onu 800 e kadar zorlayabilirim. Onunla da i5 işlemci ve anakart olarak ne tavsiye edersiniz. Birde 960 ı hangi marka almalıyım

GTX 960'da FX-6100 ile 1440x900'de yüksek ayarlarda 55+ FPS alıyorum. BF 4'de de 60 FPS ve üzeri alıyorum. Fakat durum GTA 5'de farklı. GTA 5 işlemciye bakıyor. Kafadan bir hesap yapsak seninle.
1)GTX 960 750 TL
2)4 GB RAM 130 TL
3)Geriye 620 TL kaldı.

Ben olsam i3-4160 alırdım. Üstüne de anakart. Hiçbir şekilde darboğaz olmaz i3 ile. Ama FX-6100 ile olur GTA'da ve başka oyunlarda. He yok işlemci kalsın biraz daha diyorsanız da kalsın. Şuan Shadow of Mordor ve Witcher 3'de darboğaz yapmıyor. Ama seneye gelecek olan oyunlarda elbet olacaktır.
Arkadaşa katılıyorum sadece işlemci olarak FX 8320 al anakart masrafı çıkmasın çok rahat istediğin oyunları açar darboğaz da yaşamazsın diye düşünüyorum ekstra masraf yapmanın anlamı yok.

620 tl bütçe kalıyor onu 800 e kadar zorlayabilirim. Onunla da i5 işlemci ve anakart olarak ne tavsiye edersiniz. Birde 960 ı hangi marka almalıyım
MSI veya ASUS alın derim. Ben alırken Asus'u tercih ettim çünkü daha sessiz bir kart. LOL, HS gibi basit oyunlar oynuyorsanız fanlar çalışmıyor bile. Eğer birkaç yıl sonra O.C yaparım diyorsanız MSI alın derim. Hangisini alırsanız alın mutlu olursunuz yani sizi zor durumda bırakmazlar. Eğer işlemci alacaksanız i5-4460 her türlü işinizi 4 yıl fazlasıyla görecektir. Fiyatı şuan 580 TL. Anakart olarak da Asus H81M-Plus alabilirsiniz. Baktım fiyatına 234 TL. 580 TL +234 TL = 814 TL yapıyor.

Arkadaşa katılıyorum sadece işlemci olarak FX 8320 al anakart masrafı çıkmasın çok rahat istediğin oyunları açar darboğaz da yaşamazsın diye düşünüyorum ekstra masraf yapmanın anlamı yok.
Tabi FX8320'de alınabilir. Anakart masrafı olmaz. Ama i5-4460 alma imkanı var ise kesinlikle işlemci + anakart değişimine gitmeli arkadaş. AM3+ platformu eskidi sayılır. Anladığım kadarıyla senede bir sistem değiştirecek bir arkadaş değil. Almışken iyisi olsun.

Bu bütçenin içerisine GTX970 dahil mi yoksa 1500 TL lik bu bütçe ekran kartından hariç mi ?

Bende de benzer sistem mevcut. O kasaya GTX 960, R9 285, R9 280, R9 280x koy, hiçbiride 70 FPS ve üzeri veremez. Kendimden biliyorum. 700 TL'ye GTX 960 veya R9 285 al geriye 800 TL kalıyor. 800 TL'ye i5-4460 ve anakart alabilirsin. GTA da AMD işlemciler iyi değil maalesef. AMD işlemcilere hiç bulaşmayın uzak durun derim. FX-8350 dediğimiz işlemci kaç yıllık. O zamanlarda çıkan i5 ve i7'ler kat kat daha performanslı. AMD'nin artık adam gibi bir şeyler yapması şart.

Elindeki işlemci Zambezi ailesine ait en kötü 2. işlemci. GTX 970 alırsan işlemciyi düzgün şekilde kullanan ShadowMordor ve The Witcher 3 gibi oyunlarda çok fazla sorun yaşamazsın ama GTA 5 gibi işlemciyi çok aşırı yoran oyunlarda mutlaka darboğaz yaşarsın. Tavsiyem R9 285 veya GTX 960 alman yönünde. 4 GB daha bellek ekle sistemine.

Hocam ben size katılmıyorum . Benim eski sistemimde fx 6100 ve zotac gtx 670 takılı . Gta 5 high medium karışık ayarlarda kasmadan rahatça oynuyorum . Kullanılan ekram kartı ram i 2024 mb dı . Ekran kartını dibine kadar kullandım tık demedi .Hatta aynı sisteme bi kaç hafta önce i5 4690k upgrade i yaptım ekran kartı aynı hissedilir bir fark olmadı desem yeridir. Bence arkadaşın mevcut psu yu değiştirmesi ve gtx 970 almasında sıkıntı olmaz ekran kartına dar boğaz yapar ancak yakın zamanda işlemciyi 4460 la değişirse onun için çok daha uzun ömürlü bir sistem olacaktır . Siz 6100 le gta 5 i açamaz gibi konuşmuşsunuz biraz

Bana katılmadığınızı söylemişsiniz ama düşüncelerimiz aynı. :) Darboğaz olur evet ama oyun oynanışını etkilemez. Bende FX 8150 ve GTX 980 kullanıyorum. Az sayıda çekirdek kullanan ve işlemciyi yoran oyunlarda %35-%40 darboğaz olmasına rağmen oyun oynanmayacak hale gelmiyor. Aldığım en kötü FPS 40 FPS. :) Sanırım yukarıda kullandığım dil biraz ağır olmuş ve insanların farklı anlamlar çıkartmasına yol açmış. Ama demek istediğim budur. Yine de eleştirdiğiniz için teşekkür ederim.

Hocam ben size katılmıyorum . Benim eski sistemimde fx 6100 ve zotac gtx 670 takılı . Gta 5 high medium karışık ayarlarda kasmadan rahatça oynuyorum . Kullanılan ekram kartı ram i 2024 mb dı . Ekran kartını dibine kadar kullandım tık demedi .Hatta aynı sisteme bi kaç hafta önce i5 4690k upgrade i yaptım ekran kartı aynı hissedilir bir fark olmadı desem yeridir. Bence arkadaşın mevcut psu yu değiştirmesi ve gtx 970 almasında sıkıntı olmaz ekran kartına dar boğaz yapar ancak yakın zamanda işlemciyi 4460 la değişirse onun için çok daha uzun ömürlü bir sistem olacaktır . Siz 6100 le gta 5 i açamaz gibi konuşmuşsunuz biraz

Demekki FX-6100 GTX 670'in performansını rahatlıkla kaldırıyor. Ama FX-6100 GTX 960 hele ki GTX 970'i gerçekten kaldıramaz. Kaplamalar GTA 5'de geç yüklenir, FPS düşüklüğü sorunu ortaya çıkar. Bence arkadaşın adam gibi sistem istiyorsa GTX 960 yanında işlemcide alsın. Eğer GTX 970 alırsa şuan RAM ve PSU'ya parası kalmayacak.

Kimse kaldırmaz demedi zaten arkadaşlar. Ekran kartından verim alamadıktan sonra 1.200 TL lik ekran kartı almanın mantığı nedir ? Bir ekran kartı satın alıyosan bunu hakkıyla kullanacaksın. İşlemci yüzünden droplar yaşamayacaksın. 80 FPS ile oynamak var iken 40FPS de oynamayacaksın. Bana ters. :LOL: Sonuç olarak FX-6100 + GTX 970 ikilisi bana ters. FX-8350 takılmalı yanına. Konu sahibi arkadaşın anakartı FX-8320 ve FX-8350 yi destekliyor. Kalan bütçe ile FX-8350 + Deep Cool S40 ikilisi satın alınabilinir. Güzelde bir OC yapılır hakkıyla kullanılır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı